Lahesta

Maanpuolustus palaa Hennalaan sunnuntaina

Puolutusministeri Jussi Niinistö vieraili pari vuotta sitten Hennalassa Sotilaspoikien perinneliiton vuosijuhlassa. Tällä kertaa vierailun aiheena on Maanpuolustusyhdistyksen järjestämä paikallinen tapahtuma. Kuva: Aku Isotalo

Puolustusministeri Jussi Niinistö vierailee sunnuntaina 26.8. Lahdessa. Hän tutustuu Hennala Herää -maanpuolustustapahtumaan vanhalla kasarmialueella.

Niinistö on myös tapahtuman suojelija. Hennala herää on Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Hämeen piirin Lahden koulutuspaikan järjestämä tapahtuma.

Entisen sotilaskodin, nykyisin ravintola Päämajan, lähiympäristöön sijoittuva tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuosi sitten.

Päivän teemoina ovat turvallisuus, maanpuolustus ja historia. Tietoa turvallisuudesta antavat poliisit sekä pelastusalaa edustava Harjunalustan VPK.

Ratsukoiden sulkeisesitykset toteutetaan 1930-luvun malliin.

Maanpuolustusta edustavat Puolustusvoimien kalusto, toimintaansa esittelevät reserviläiset, maanpuolustusnaiset sekä useat maanpuolustuskillat. Oman reserviläistaitonsa voi testata vaikka laserammunnassa.

Historian jytinää tuo paikalle Panssarimuseon II maailmansodan T-26-tankki ja kopinaa Ratsumieskillan Lahden Eskadroonan perinneratsukoiden sulkeisesitykset 1930-luvun malliin.

Tapahtuman yhteydessä on myös mahdollisuus osallistua Hennalan historiakierroksiin (maksullinen) ja Iitin asehistoriallisen seuran Puhdetyö-näyttelyyn (maksullinen) ravintola Päämajan tiloissa.

Alueella on sotilastarvikemyyntiä, mahdollisuus kenttälounaaseen ja lasten poninratsastusta klo 10-13 (maksullinen)

Tapahtuma on avoinna kello sunnuntaina 26.8. klo 10-16. Lahden Eskadroonan perinneratsukoiden sulkeisesitykset nähdään Lippukentällä kello 11.15. ja 12.45.

Uusi Lahti

Suosittelemme