Lahesta

Ilkivalta viivästyttää perhepuiston linnakkeen valmistumista

Turva-alustojen rikkominen aiheuttaa paljon lisäkustannuksia.

Launeen perhepuiston linnakkeen oli määrä valmistua tällä viikolla. Kuva: Aatu Raninen

Launeen perhepuiston uuden linnakkeen valmistuminen lykkääntyy työmaalla tapahtuneen ilkivallan takia. Linnakkeen keskeneräistä turva-alustaa pilattiin viime keskiviikkona laajalti.

- Tämä on kummallista. Työmaa-alue on aidattu kaksi metriä korkealla aidalla, mutta silti joku on jaksanut kiivetä sinne tekemään tuhojaan, päivittelee Lahden kaupungin viherrakennuttaja Markku Silvenius.

- Meillä on valvontakameramateriaalia tapahtuneesta, lähdemme selvittämään asiaa sen avulla, hän jatkaa.

Linnakkeen oli määrä valmistua tämän viikon aikana. Alkuperäinen valmistumisaika oli heinäkuun kolmannella viikolla. Se kuitenkin lykkääntyi aluksi sääolosuhteiden takia, sillä linnakkeen turva-alustojen pintamassatyö voidaan tehdä vain kuivissa olosuhteissa. Viime viikon ilkivalta lykkää valmistumista entisestään.

Tämän hetken arvion mukaan linnake on käyttökunnossa kuluvan kuun loppuun mennessä. Viherrakentaja Markku Silvenius

- Tämän hetken arvion mukaan linnake on käyttökunnossa kuluvan kuun loppuun mennessä, Silvenius kertoo.

Vaurioituneiden rakenteiden korjaus tehdään valamalla alustaan uusi pintakerros. Valamiseen tarvittavia materiaaleja oli tilattava lisää, ja ne saatiin työmaalle alkuviikosta.

Alustan arvioidaan valmistuvan ensi viikolla, ja muiden asennusten arvioitu valmistumisaika on huomenna torstaina.

Rakennusvaiheen jälkeen linnakkeelle tehdään käyttöönottotarkastus, jossa tarkastetaan muun muassa leikkivälineitä koskevien turvallisuusstandardien sekä lakisääteisten turvallisuusvaatimuksien täyttyminen.

Linnake avataan käyttöön tarkastuksen ja mahdollisten korjaavien toimenpiteiden sekä loppusiivouksen jälkeen. Uudessa linnakkeessa on muun muassa erilaisia salareittejä, ryömintäputkia ja äänillä ja liikkeillä ohjattava pelialusta.

Reetta Multanen
reetta.multanen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme