Lahesta

Vastaa lukijakyselyyn: Minne ja miten Lahden jalkapallostadion pitäisi rakentaa?

Kisapuistoa on kunnostettu aurinkokatsomon, valaistuksen ja kentän osalta, ja se on ollut pitkään vahvin vaihtoehto Lahden jalkapallopyhätöksi. Laajemman stadionin rakentaminen on kiikastanut rahoituksesta.

Lahtelainen ikuisuushanke eli jalkapallostadionin rakentaminen on yhä valmisteluvaiheessa, ja vailla lopullisia päätöksiä. Nyt on Uuden Lahden lukijoiden vuoro kommentoida stadionhanketta.

Parhaillaan kaupungin toimitilayhtiö Spatium etsii rahoitusta Kisapuistoon rakennettavalle stadionille, jonka kustannusarviot ovat aiemmin liikkuneet noin 5-12 miljoonan euron haarukassa riippuen katsomoiden laajuudesta. Lahden kaupunki on valmis maksamaan stadionista 60 prosenttia, mutta 40 prosenttia rahoituksesta on löydyttävä ulkopuolelta, esimerkiksi yrityksiltä, sijoittajilta tai kansainvälisen jalkapalloliiton avustuksina.

Minne stadion pitäisi sinun mielestäsi rakentaa? Millainen stadionin tulisi olla, ja minkä tahon pitäisi vastata kustannuksista? Kuinka paljon yleisökapasiteettia tarvitaan?

Vastaa kyselyyn tästä


Kyselyn tulokset ja vastauksia julkaistaan keskiviikkona 2.5. ilmestyvässä Uudessa Lahdessa.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme