Lahesta

Paasikivenaukion liikenteeseen isoja muutoksia ensi viikolla - kiertoreitit keskustaan Ahvenistonkadun ja Rauhankadun kautta

Kuva: Sami Kuusivirta

Ranta-Kartanon katu-urakkaan liittyvät kiertotiejärjestelyt otetaan käyttöön ensi viikolla 26.-27.4. Kiertotiejärjestelyt ovat voimassa alustavasti elokuun 2018 alkuun asti.

Kiertotiejärjestelyiden aikana ajoneuvoliikenne Lahden keskustaan ohjataan Hollolankadulta Ahvenistonkadun ja Lahdenkadulta Rauhankadun risteyksen kautta.

Lahdenkatu – Hollolankadun linjaus muuttuu niin, että suuret keskisaarekkeet poistuvat ja osa nykyisestä katualueesta muutetaan Ranta-Kartanon puolella aukioksi.  Katutöitä tehdään välillä Ahvenistonkatu – Vapaudenkatu. Työalueena on myös tähän risteäviä katuja. 

Aleksanterinkatu uusitaan Rauhankadun ja Lahdenkadun väliseltä osuudelta. Aleksanterinkadun työalueet on aidattu ja vanhan kiveyksen purkutyöt on aloitettu. Ajoneuvoliikenteellä on käytössään yksi ajokaista Rauhankadun risteyksestä Jalkarannan suuntaan. Kadun eteläpuolella on käytössä yhdistetty reitti jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Aleksanterinkadun uuden kiveyksen asennustyöt alkavat vapun jälkeen.

Paasikivenkadulla Lahdenkadun ja Kyösti Kallion kadun välillä työt on aloitettu ja alue on suljettu autoliikenteeltä. Jalankulkuyhteys on kadun molemmin puolin entisellään. Paasikivenkadun työalue laajenee Fellmanin puistoajojen jälkeen, 11.6.2018 alkaen. Tällöin Kyösti Kallion kadun ja Paasikivenkadun risteys suljetaan liikenteeltä. Tämän hetkisen aikataulun mukaan Paasikivenkatu on tarkoitus avata liikenteelle jälleen heinäkuun 2018 loppuun mennessä.

Huhtikuun viimeisellä viikolla tehdään Lahden-Hollolankadun keskisaarekkeiden asfaltointitöitä. Keskiviikkona 25.4.2018 Jalkarannantien risteysalueella asennetaan uusi liikennevalojen ohjauslaite. Alueen liikennevalot ovat pimeänä/keltavilkulla koko päivän asennuksen vuoksi.  Liikenneturvallisuuden vuoksi tätä työvaihetta varten liikenne Lahdenkadulla-Hollolankadulla ohjataan kulkemaan kahdella kaistalla molempiin suuntiin työalueen läpi. Tämän vuoksi pohjoisesta tultaessa kääntyminen Hollolankadulta Sibeliuksenkadulle ei ole mahdollista.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme