Lahesta

Lehtijutun seuraus: Lasse Koskista yritetään pois Spatiumin hallituksesta

Lasse Koskinen on sitä mieltä, että tilanne juontaa juurensa viime vuoden puolelle, jolloin Koskinen asettui vastustamaan Spatiumin roolia Kisapuisto-hankkeen toteutuksessa.

Viime viikolla julkaistu uutisemme kaupungin toimitilayhtiö Spatiumin toimitusjohtajan tulospalkkiosta on poikinut mielenkiintoista jälkipyykkiä. Jutussa kerrottiin, kuinka Spatiumin hallituksen jäsen Lasse Koskinen (ps) jätti eriävän mielipiteen 30 000 euron tulospalkkion maksusta. Nyt Koskista yritetään saada pois Spatiumin hallituksesta luottamuspulaan vedoten.

Asia on nyt ajankohtainen, sillä Spatiumin yhtiökokous järjestetään 26. huhtikuuta. Kaupungin konserni- ja tilajaosto päättää yhtiökokoukselle esitettävistä hallitusehdokkaista maanantaina 23. huhtikuuta.

Koskinen on istunut hallituksessa perussuomalaisille kuuluvalla paikalla. Tilanteeseen liittyen Lahden konserni- ja tilajaosto puheenjohtaja Aleksi Mäntylä (vihr) ja Spatiumin hallituksen puheenjohtaja Marko Varjonen (kok) olivat perussuomalaisten valtuustoryhmän kuultavina maanantaina ennen valtuuston kokousta. Kutsun heille oli esittänyt perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Rami Lehto. Poliitikkokaksikon mukana ryhmäkokouksessa vieraili myös kaupunginlakimies Pekka Virkkunen.

Varjonen katsoo Koskisen mm. paljastaneen yhtiön liikesalaisuuksia, minkä Koskinen kiistää. Varjonen korostaa, että hallituksessa pitäisi pystyä keskustelemaan asioista luottamuksellisesti.

- Jos hallituksen sisällä ei ole täyttä luottamusta, pystyykö hallitus työskentelemään?

Osapuolten kesken on myös näkemyseroja siitä, onko Koskinen edustanut lausunnoillaan itseään vai yhtiötä. Varjonen katsoo kaupungin lakimiehenkin tulkintaan vedoten, että hallituksen jäsen edustaa kommenteillaan yhtiötä. Koskinen katsoo kommentoineensa asiaa yksityishenkilönä. Hän on myös sitä mieltä, että tilanne juontaa juurensa viime vuoden puolelle, jolloin Koskinen asettui vastustamaan Spatiumin roolia Kisapuisto-hankkeen toteutuksessa.

Varjonen vetoaa asiassa osakeyhtiölakiin.

- Ei ole kyse siitä, että Koskinen ei saisi sanoa mielipidettään. Jos hän jättää eriävän mielipiteen hallituksemme pöytäkirjan liitteeksi, se ei kuitenkaan ole julkinen asiakirja.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Rami Lehto ei lähde vielä tässä vaiheessa yksiselitteisesti ottamaan asiaan kantaa suuntaan tai toiseen.

– Olemme vasta kuulleet, mistä Lassea syytetään. Nyt pitää selvittää, onko hän syyllistynyt mihinkään laittomuuteen, Lehto sanoo.

– Niin se ei ei voi mennä, että jos jostakin ei tykätä, niin hänet täytyy erottaa.

Lehdon mukaan valtuustoryhmä ei voi yksinään tehdä päätöstä puolueelle kuuluvasta hallituspaikasta. Niinpä asiaa käsitellään tämän viikon loppupuolella valtuustoryhmän ja kunnallisjärjestön hallituksen yhteiskokouksessa.

Päivitetty 13:00. Lisätty Rami Lehdon kommentit.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme