Lahesta

Torikadun kivet joudutaan asentamaan uudelleen - 40 000 euron lasku kaupungille?

Lahden torikadulle pari vuotta sitten asennetut uudet katukivet joudutaan asentamaan uudelleen kiveyksen rakoilun, painaumien ja halkeamien vuoksi.

Hanketta valmisteleva kaupungin projekti-insinööri Kimmo Karjalainen ei osa vielä tarkalleen sanoa, milloin remontti toteutetaan. 

– Siitä pitää vielä käydä keskusteluja terassilupien haltijoiden kanssa. Todennäköisesti se menee kauden loppupuolelle. Alkukausi tuskin tulee kyseeseen, kun kevät on jo nyt myöhässä, Karjalainen arvioi.

Karjalainen arvioi alustavasti, että remontti voisi kestää noin kuukauden. Hän pitää mahdollisena aloitusajankohtana esimerkiksi elokuuta. 

Karjalainen on ollut noin vuoden kaupungin palveluksessa, joten hän ei tunne yksityiskohtaisesti tilanteen taustoja ja syitä. Pienen soittokierroksen perusteella vaikuttaa siltä, että noin 40 000 euron hintainen remontti on jäämässä kaupungin kustannettavaksi. Alkuperäisen urakan tekijänä oli kaupungin omistama LSKT Oy, joka on mennyt jo nurin.

– En pysty sanomaan, onko tässä tapauksessa kyseessä ollut urakoitsijan virhe, vai onko suunnittelijan tai rakennuttajan tekemä virhe, sanoo kaupungin ylläpitovalvoja Pasi Leppäaho.

Asiasta mahdollisesti tarkemmin tietäviä kaupungin rakennuttajapuolen edustajia emme tavoittaneet.

Katuremontin yhteydessä on tarkoitus myös tehdä uusia erityksiä kadun alla olevaan pieneen tunneliin, joka menee Suomen pankin kiinteistö kellarikerrokseen. Edellisen remontin puutteellisten eristysten vuoksi tunneli on saamiemme tietojen mukaan aiheuttanut kosteusvaurioita.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme