Lahesta

Jante lähti yllytettynä viettelysten saarelle

Tv-ohjelma Temptation Islandissa on tällä kaudella mukana yhteensä kolme lahtelaista. Yksi heistä on ”Jante” ´, joka lähti kavereiden yllytyksestä mukaan saarelle. Homman pisti liikkeelle hänen ystävänsä, joka on yksi ohjelman haastattelijoista.

– Kaverini kertoi, että sinne tarvitaan porukkaa ja sanoi, että minä sopisin ohjelmaan. Puhuin asiasta muille kavereilleni, ja he saivat minut yllytettyä lähtemään.

Ohjelma oli Jantelle siinä mielessä vieras, ettei hän ollut katsonut ohjelmaa kuin satunnaisesti aiemmin. Hänellä oli kuitenkin tietynlainen mielikuva siitä, minkä ympärillä ohjelma pyörii.

– Tietysti mielikuva oli se, että isossa roolissa ovat alkoholi, bilettäminen ja tyttöjen kanssa touhuilu. Osittain mietin, kehtaanko lähteä ohjelmaan mukaan, että saanko huonon maineen?

Jälkeenpäin Jante luonnehtii kokemusta mahtavaksi.

– Ei sitä osaa edes kuvitella ennen kuin siellä käy. Ihmiset eivät oikeasti tiedä totuutta, mitä se on olla siellä paikan päällä. Me olemme koko ajan yhdessä siellä. Pääsääntöinen tekeminen, jos emme käy lenkillä tai pelaile jotain, on se, että maataan uima-altaalla ja jutellaan. Ja kun juttelee pitkät tovit ihmisten kanssa, heidät oppii tuntemaan.

Käteen jäi ainakin uusia kavereita, joiden kanssa Jante on ollut yhteyksissä viikoittain. Reissu ei kuitenkaan ollut pelkkiä bileitä ja hauskanpitoa.

– Jos siellä on pariskunnilla rankkaa, niin ei se ole itsestäänselvyys meille sinkuillekaan, että sinne vaan mennään bilettämään ja pitämään hauskaa. Kun joidenkin varattujen naisten toiset osapuolet eivät käyttäytyneet niin viimeisen päälle, niin sinä olet siinä tukena tytöille koko ajan ja tarjoat olkapäätä.

Jante toteaa, ettei kadu mitään, mitä teki tai sanoi ohjelmassa.

– Tiedän olevani aika vauhdikas persoona, etenkin silloin kun otan alkoholia. Ehdimme olla paikan päällä päivän, kun kamerat jo unohti. Ei siihen osannut keskittyä, että siellä on kamerat joka paikassa ja ne kuvaavat koko ajan.

Ohjelman esittelytekstissään Jante kuvailee itseään suorapuheiseksi ihmiseksi.

– Tytöt osasivat arvostaa sitä todella paljon, koska sanoin aivan kaikki ­asiat suoraan. Oli asia mikä hyvänsä, sanon aina oman mielipiteeni juuri sellaisena kuin se on. En kaunistele, enkä yritä kiemurrella.

Tuotantokausi pyörii parhaillaan televisiossa. Jante ei juurikaan jännitä, millaista palautetta hän tulee ihmisiltä saamaan.

– Ainoa, mitä mietin reissussa muutamaan kertaan ja ennen sinne lähtöä, on tyttäreni. Ettei häntä vedetä missään vaiheessa mukaan mihinkään.

Temptation Island oli Jantelle sen verran positiivinen kokemus, että hän voisi hyvinkin ajatella osallistuvansa toiseenkin tosi tv-ohjelmaan.

– Riippuu, mikä ohjelma, mutta totta kai. Tykkään tutustua uusiin asioihin. Nyt jatkan kuitenkin ihan samaa arkea lapsen, koirien ja töiden kanssa. Ohjelma ei muuttanut minua miksikään.

Jenny Mäkinen
@

Suosittelemme