Lahesta

Lahden Öiden taru päättymässä?

Lahden Yöt juhlisti torilla viime vuonna 15-vuotista tavailtaan. Kuva vuoden 2013 tapahtumasta. Kuva: ANTTI SEPPONEN

Lahden Yöt -tapahtumaa järjestänyt Eastway Live näyttää ajautuneen talousvaikeuksiin. Viimevuotisen tapahtuman laskut ovat perinnässä, ja torille on kesäksi jo polkaistu uusi tapahtuma.

Tori-isäntä Timo Arasola vahvistaa, että Lahden kesään jo 15 vuotta kuulunutta tapahtumaa ei näillä näkymin järjestetä Lahden torilla heinäkuussa.

Lahden Öitä järjestävän Eastway Liven ja Arasolan sukset ovat menneet pahasti ristiin, koska tapahtumajärjestäjä ei ole maksanut viimevuotisen tapahtuman laskuja.

- Olen laittanut heidän velkansa perintään eikä heillä ole varausta ensi kesälle, sanoo Arasola. Hän ei halua kertoa, miten suuresta summasta on kyse. Maksamatta ovat kuitenkin torin viiden päivän vuokrat sekä laskut sähköstä, jätehuollosta, vedestä ja siivouksesta.

- Aikaisemmin tapahtumajärjestäjiltä on joskus jäänyt pieniä summia maksamatta, mutta ei näin isoa, harmittelee Arasola. Hän päätti laittaa laskut perintään, koska ei yrityksistään huolimatta kuukausiin saanut yhteyttä Eastway Liveen.

Casseli Oy tiedotti tällä viikolla järjestävänsä kokonaan uuden Lahti By Night -tapahtuman torilla heinäkuun alussa. Arasola on hyvillään, että torille saadaan keskikesällä uusi, paikallisin voimin tuotettu musiikkifestari, jonka kanssa hän uskoo myös raha-asioiden hoituvan.

Myös Uusi Lahti yritti puhelimitse ja sähköpostitse tavoittaa Eastway Liven edustajaa kommentoimaan asiaa, tuloksetta.

Marjaana Kontu
marjaana.kontu@uusilahti.fi
@

Suosittelemme