Lahesta

Vesijärven hoitokalastus sujui erityisen hyvin

Vesijärvestä saatiin viime vuonna hoitokalastuksella yli 120 000 kilon saalis. Kuva: Katja Luoma

Vesijärven hoitokalastus sujui vuonna 2017 paremmin kuin edellisvuosina. Hoitokalastussaalista saatiin noin 120 800 kiloa, mikä ylitti vuosien 2015-16 tason.

Hoitokalastuksen onnistumiseen vaikutti piilevän vähäisyys.

Saaliista hyötykäyttöön meni noin 65 000 kiloa, pääasiassa elintarvikejalostukseen. Saaliin mukana Vesijärvestä poistui laskennallisesti noin 725 kiloa fosforia.

Vesijärvi koekalastettiin kattavasti viime kesänä. Tulosten mukaan särkikalat eivät ole ainakaan runsastuneet. Kuoretta sen sijaan on erittäin runsaasti.

Myös Kymijärven hoitokalastuksella saavutettiin hyviä tuloksia. Vuoden kokonaissaalis oli 26 900 kiloa.

Vesijärvellä toteutetaan kolmatta talvea peräkkäin vesienhoidollisia talviniittoja. Talviniiton tarkoituksena on ehkäistä ruokoturpeen muodostumista, joka lahtialueilla johtaa umpeenkasvuun eli ruovikoiden muuttumiseen maa-alueiksi.

Parhaillaan on menossa niittoalueiden määrittely ja niittoilmoituksen teko Hämeen ELY-keskukseen.

- Jäät ovat vielä sen verran heikkoja, että niittämään ei ole kiirettä, toteaa vesistöasiantuntija Mirva Ketola Vesijärvisäätiöstä.

Ensi maanantaina 22.1. alkavat perinteiset pyydystalkoot, joihin voi tulla korjaamaan ja rakentamaan hoitokalastusnuottia ja -rysiä. Talkoot jatkuvat kaksi viikkoa osoitteessa Niemenkatu 77.

Suosittelemme