Lahesta

Reseptien uusinta takkuaa

Sähköisten reseptien uusinnassa on ilmennyt ongelmia, häiriön takia terveysasemilla turvaudutaan paperiresepteihin. Kuva: Pertti Louhelainen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän terveysasemilla on ongelmia sähköisten reseptien uusimisessa, joten kiireelliset uusintapyynnöt on toistaiseksi tehtävä terveysasemalle.

Ongelmat liittyvät potilastietojärjestelmän yhtenäistämiseen. Kaikki reseptit eivät välity reseptikeskukseen. Häiriö näkyy erityisesti sähköisten reseptien uusintapyyntöjen käsittelyssä, minkä vuoksi merkittävä määrä reseptejä on jäänyt uusimatta. Ongelmaan on haettu ratkaisua, mutta vielä ei pystytä arvioimaan, milloin tilanne korjautuu.

Myös terveysasemien puhelinliikenne on ruuhkautunut.

Potilaita pyydetää lykkäämään ei-kiireellisiä reseptiuusintoja. Kiireellisissä tapauksissa potilaita pyydetään toimittamaan uusintapyyntö omalle terveysasemalle kirjallisesti. Pyyntöön on liitettävä nimi, sosiaaliturvatunnus, puhelinnumero ja lääkkeen tiedot.

Uuden reseptin voi noutaa samalta terveysasemalta aikaisintaan kahdeksan vuorokauden kuluttua. Jos välttämätön lääke on välittömästi loppumassa, asiakasta pyydetään olemaan yhteydessä omaan terveysasemaan.

Marjaana Kontu
marjaana.kontu@uusilahti.fi
@

Suosittelemme