Lahesta

Uusi Lahti uudistuu helmikuun alussa

Lehdestämme on nähty viimeisen 36 vuoden aikana monenlaisia versioita. Seuraava ulkoasu näkee päivänvalon 7. helmikuuta.

Lehtemme julkaisurytmi ja ulkoasu ovat muuttumassa lähiviikkojen aikana. Teemme helmikuun alusta lähtien lehteä kerran viikossa, uudistuneena ja entistä tuhdimpana lukupakettina. Viimeinen lauantain lehti ilmestyy 27. tammikuuta ja ensimmäinen uudistettu keskiviikon lehti 7. helmikuuta.

Muutosten myötä keskiviikon lehden keskimääräinen sivukoko kasvaa ja sisältö monipuolistuu. Uudistuksen yhteydessä keskiviikon lehden rakenne ja ulkoasu menevät uusiksi. Monet lauantain lehdestä tutut palstat siirtyvät keskiviikon lehteen. Samoin käy monille teemasivuille, joita olemme aiemmin julkaisseet vuoden mittaan lauantain lehdessä.

Omalta osaltaan ratkaisua oli vauhdittamassa lehden jakelussa tapahtunut muutos. Suomen Suoramainonta Oy ilmoitti jo viime lokakuussa lopettavansa mainosten lauantaijakelun. Lehteä varten tehdyn erillisen lauantaijakelun järjestäminen olisi nostanut jakelukustannuksia tuntuvasti, joten keskiviikon lehteen panostaminen oli taloudellisesti mielekkäämpi ja pitkäjänteisempi ratkaisu.

Vaikka lehden teossa tapahtuu näkyviä muutoksia, moni asia pysyy myös ennallaan. Lahtelaisuus on edelleen meille kaikki kaikessa miettiessämme lehtemme jutunaiheita ja näkökulmia. Uskomme, että hyvin tehdylle paikalliselle julkaisulle on entistä enemmän kysyntää nykyisen informaatioähkyn aikakautena.

Uudistetun ulkoasun ja rakenteen myötä pystymme tarjoamaan viikon kiinnostavimmat puheenaiheet entistä lukijaystävällisemmässä paketissa. Haluamme tehdä lehdestä entistä monipuolisemman kokonaisuuden, joka on läpileikkaus Lahteen: sopiva yhdistelmä viikon kuumia puheenaiheita ja tiukkaa asiaa, viihdettä, ihmisiä ja ilmiöitä. Arki ja sen pienet ilmiöt tarjoavat monesti niitä kaikkein kiinnostavimpia näkökulmia paikalliselle lehdelle ja sen lukijoille. 

Uudistuvassa lehdessä haluamme kehittää entisestään vuorovaikutustamme lukijoidemme kanssa ja ottaa lukijat mukaan lehden tekoon mitä erilaisimmin tavoin. Lehti ei ole uudistuksen myötä valmis. Se kehittyy yhdessä teidän lukijoiden kanssa.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme