Lahesta

Vuosi vaihtuu perinteisin menoin

Sunnuntaina iltakahdeksalta kaupungintalolla järjestetään perinteinen ja näyttävä ilotulitus. Kuva: Katja Luoma

Vaihtuvaa vuotta juhlitaan perinteiseen tapaan Lahden kaupungintalolla uuden vuoden aattona sunnuntaina 31.12. kello 19 alkaen.

Ilta alkaa kaupungin ja seurakunnan tervehdyksillä. Puhujina ovat kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta ja Keski-Lahden kirkkoherra Miika Hämäläinen.

Luvassa on mukavaa ohjelmaa koko perheelle. Lapsia laulattaa ja leikittää Soiva Sipriina ja pianistina soittaa Anu Silvasti.

Juhla päättyy kello 20 nähtävään juhlailotulitukseen kaupungintalon puistossa, osoitteessa Harjukatu 31. Suositeltavaa on saapua juhlaan julkisilla kulkuneuvoilla, sillä puston alue on ollut aiemmissa uuden vuoden juhlissa ahdas ja ruuhkainen. Omien rakettien ampuminen juhlapaikalla on kielletty.

Poliisi: muista nämä juhlinnassa

Uuden vuoden juhlinnassa ilotulitteita saa käyttää alkaen sunnuntai-iltana kello 18 ja päättyen yöllä kello 02.

Alle 18-vuotiaat eivät saa pitää hallussaan tai käyttää ilotulitteita.

Päihtymys ja ilotulitteiden käsittely eivät sovi lainkaan yhteen, päihtyneenä harkinta saattaa pettää tai puuttua kokonaan.

Suojalasien käyttö on pakollista.

Suunnittele ja valmistele ilotulitteiden käyttö jo etukäteen: Valitse turvallinen paikka ja hanki tarvittavat suoja- ja apuvälineet.

Jos aiot käyttää alkoholia, ammu raketit suunnitellulla turvallisella tavalla ennen kuin aloitat alkoholin nauttimisen.

Vastuuntuntoinen porukka estää liiaksi päihtynyttä kaveriaan käsittelemästä ilotulitteita. Tällä tapaa vältytään onnettomuuksilta, juhlamieli säilyy loppuun asti hyvänä ja vuosi 2018 saa arvoisensa alun.

Vältä myös aiheuttamasta kohtuutonta haittaa metelistä kärsiville eläimille ja lemmikeille.

Erityistä huomiota ilotulitteiden käyttö vaatii, jos lumipeite ei ole riittävän paksu. Rakettien lisäksi myös nykyisin suositut padat on tuettava kunnollisesti, jotta voidaan varmistua ilotulitusta seuraavien henkilöiden turvallisuudesta. Ilotulitteita on käytettävä riittävän etäällä rakennuksista, koska osuessaan ikkunaan raketti voi pahimmillaan tunkeutua asuntoon sisälle ja tulipalon syttyminen on varsin todennäköistä.

Suosittelemme