Lahesta

Uuslahtelaiset: Idearikas Elina Hölttä liputtaa yhteisöllisyyden puolesta

Kaupunki lahjaksi -lahjavihkosen kehittäjällä Elina Höltällä on paljon lämpimiä muistoja Lahden urheilukeskuksesta. – Olin aikoinaan armoton Janne Ahosen fani, ja olin liekeissä, kun pääsin katsomaan iltamäkeä kisaviikonloppuina. Kuva: Joonas Koponen

Elina Hölttä muutti Mikkelistä Lahteen syksyllä 2016, jolloin hän aloitti työnsä historian ja yhteiskuntaopin opettajana Lahden Lyseossa. Lahti on hänelle tuttu paikkakunta jo lapsuudesta.

- Äitini on kotoisin Lahdesta ja mummolassa tuli käytyä usein. Lapsuudesta muistuvat mieleeni erityisesti Aleksanterinkadun jouluvalot, Salpausselän kisat ja Finlandia-hiihto, johon isäni osallistui. Myös Launeen perhepuistossa tuli viihdyttyä ja istuttua Puksu-junan kyydissä. Isompana tutuksi tulivat myös Summer Up -festarit, Hölttä muistelee.

- - -

- Salpausselän ympäristössä ja urheilukeskuksen alueella on kaikkea sitä, mitä kaipaan: urheilemisen huippufiilistä ja elämyksiä. Viihdyn erinomaisesti myös Kisapuistossa ja satamassa. Rautatienkadun kivijalkaliikkeistäkin minulla on huikeita kokemuksia, Elina Hölttä kertoo.

Miksei hyviä kehittämisideoita voida toteuttaa nykyistä nopeammin?

Vilkkaalle savolaiselle uuteen asuinympäristöön muutto on aiheuttanut jonkin verran kasvukipuja.

- Mikkelissä olin tottunut laajaan verkostooni. Uudella asuinpaikkakunnalla vaatii oman aikansa päästä mukaan uusiin yhteisöihin ja verkostoitua. Nyt odotan kuitenkin innolla, millainen kokemus Lahdessa asumisesta minulle kaiken kaikkiaan muodostuu, Hölttä sanoo.

Elina Höltän mielestä kaupunkimme päätöksentekokulttuuri kaipaa suoraviivaisempaa otetta.

- Miksei hyviä kehittämisideoita voida toteuttaa nykyistä nopeammin? Esimerkiksi Ranta-Kartanon rakentamisen pitkittyminen ihmetyttää. Kisapuistoakin voitaisiin entisestään kehittää lahtelaisten omaksi liikunnalliseksi hyvinvointikeskukseksi.

- - -

Opettajan töiden lisäksi yrittäjänä toimiva uuslahtelainen kehitti muutama vuosi sitten synnyinkaupunkiinsa Mikkeliin liikeidean, jolla tuodaan esiin paikallisten yrittäjien tarjoamia palveluita.

- Ajatus syntyi aikoinaan rakkaudesta kotikaupunkiini. Muutettuani Lahteen halusin tuoda Kaupunki lahjaksi -lahjavihkosen myös lahtelaisten hyödynnettäväksi. Nuori lahtelaisyrittäjä Ida Rantanen on kanssani toteuttamassa tätä projektia. Haluamme kannustaa lahtelaisia käyttämään paikallisten yrittäjien tarjoamia elämyspalveluita, Elina Hölttä kertoo.

Lahjakorttipaketissa on kaikkiaan 13 erilaista kokonaisuutta, joista lahjan saaja valitsee itselleen mieluisimman vaihtoehdon.

- Paketin tarkoituksena on tarjota yksilöllinen ja elämyksellinen vaihtoehto esimerkiksi perinteisille tavaralahjoille, Hölttä mainitsee.

- - -

Kaupunki lahjaksi -ideallaan Hölttä haluaa omalta osaltaan vahvistaa lahtelaisten yhteisöllisyyttä ja ylpeyttä oman kaupungin palvelutarjontaa kohtaan.

- Viime talven MM-kisat Lahdessa osoittivat, kuinka voimakasta yhteisöllisyys voi parhaimmillaan olla. Ihmiset laittoivat itsensä likoon yhteisen asian puolesta. Lahdessa näkyi kaikkialla ystävällisiä ja iloisia ihmisiä. Olin itsekin mukana MM-kisoissa vapaaehtoishommissa. Se oli aivan loistava kokemus, Hölttä muistelee.

Uuslahtelaiset -juttusarja

Juttusarjassamme eri elämänalueilta tunnetut persoonat kertovat kokemuksistaan lahtelaisuudesta ja uudesta kotikaupungistaan.

Jarmo Mäkeläinen

Suosittelemme