Lahesta

Peliviikko lapsille ja aikuisillekin

Lahden kirjastoissa voi ensi viikolla uppoutua erilaisiin peleihin. Kuva: Sami Lettojärvi

Lahden kirjastoissa vietetään ensi maanantaista alkaen peliviikkoa 30.10.-2.11. Eri kirjastoissa järjestetään useita pelitapahtumia viikon aikana. Teemat vaihtelevat lasten mobiilipeleistä aikuisten tarinapeleihin.

Pääkirjaston tapahtumissa keskitytään tarinallisiin peleihin: tiistaina on mahdollista tutustua pöytäroolipelaamiseen aikuisten roolipelipäivässä, keskiviikkona taas 13-20-vuotiaiden roolipelikerhossa sekä kouluikäisten ihmissusi-seurapelissä. Lähikirjastoissa puolestaan voi osallistua esimerkiksi mobiilipelivinkkaukseen. Viikon aikana kaikenikäisten on mahdollista osallistua myös pohjoismaiseen mobiilipeliturnaukseen, jossa palkintoja jaetaan niin osakilpailujen, kaupungin kuin koko Pohjoismaidenkin parhaille.

Kirjasto tekee yhteistyötä peliviikolla myös Lahden nuorisopalveluiden kanssa kahden yhteisen peli-illan muodossa. Nastolan kirjastossa pelaillaan maanantaina kello 16-19 sekä Ahtialan nuorisotalossa torstaina kello 17-20. Kirjasto tarjoaa molemmissa peli-illoissa myös kasvatuksellista näkökulmaa pelaamiseen sekä lapsille että vanhemmille. Ahtialan peli-illassa teemana on erityisesti pelaaminen ennen ja nyt ja kokeiltavana on mm. klassinen SNES-pelikonsoli sekä virtuaalitodellisuuslasit.

Peliviikko

Peliviikon kaikkien tapahtumien tiedot julkaistaan kirjaston verkkosivuilla www.lastukirjastot.fi

Peliviikko on pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja.

Se on osa kansainvälistä ja pohjoismaista peliviikkoa 30.10.-5.11.

Suosittelemme