Lahesta

Poliisit väistötiloihin lähiviikkoina - yhtenä vaihtoehtona entinen LSKT:n kiinteistö

Tämä rakennus on tulossa tiensä päähän. Kuva: Mirja Hussain

Iso osa Salininkadun poliisitalon henkilökunnasta on lähdössä syksyn aikana evakkoon nykyisistä työtiloistaan. Hämeen poliisi joutui etsimään pika-aikataululla väistötiloja, kun henkilökunnan oireet pahenivat kevään ja kesän aikana sisäilmaongelmista kärsineessä vanhassa poliisitalossa. Nyt väistötilojen etsinnässä ollaan aivan loppusuoralla.

- Vielä ei ole yhtään vuokrasopimusta, mutta niitä päästään tekemään todennäköisesti ensi viikolla. Sen jälkeen pitää tehdä tarvitsemamme tietoliikenneyhteydet ja kalustaa kalustamattomat tilat, joten muutama viikko siinä vielä menee, toteaa tilaneuvotteluissa mukana ollut apulaispoliisipäällikkö Mikko Masalin.

Evakkoon lähtevä henkilöstö joudutaan hajauttamaan useampaan eri pisteeseen. Hämeen poliisi on käynyt neuvotteluja kolmesta eri väistötilasta. Neuvotteluiden keskeneräisyyden vuoksi Masalin ei vielä nimeä poliisin uusia osoitteita. Toisesta lähteestä saamamme tiedon mukaan yksi neuvotteluiden kohteena ollut tila sijaitsee Kallio-Pietilänkadulla entisessä Lahden Seudun Kuntatekniikan kiinteistössä.

Vanha poliisitalokaan ei ole jäämässä tässä vaiheessa täysin tyhjilleen.

Tämä ratkaisu koskee sellaisia ihmisiä, jotka viettävät työpäivänsä sisällä.

- Tämä ratkaisu koskee sellaisia ihmisiä, jotka viettävät työpäivänsä sisällä, eli lupapalveluita, rikostutkintaa, hallintoa ja johtoa, Masalin kuvailee.

Sen sijaan poliisin kenttähenkilökunta aloittaa ja lopettaa edelleen työpäivänsä Salininkadulla, koska poliisiautoille on vaikea löytää tällä aikataululla sopivaa tilaa.

- Heille järjestetään mahdollisuus pitää taukoja ja tehdä kirjallisia töitä väistötiloissa.

Myös osa poliisilaitoksen asiakaspalvelusta on jäämässä Salininkadulle, sillä samassa kiinteistössä toimivan maistraatin tiloissa ei ole ollut sisäilmaongelmia. Maistraatin yhteyteen on järjestymässä asiakaspalvelupisteet löytötavaratoimistolle ja rikosilmoitusten jätölle

Hämeen poliisi on muuttamassa Hennalan entiselle varuskunta-alueelle tulevaan uuteen poliisitaloon ensi vuoden alkupuolella. Entisen muonituskeskukseen rakennukseen tehtävän peruskorjauksen piti valmistua alunperin tammikuussa, mutta tämänhetkisen tiedon mukaan valmistuminen menee helmi-maaliskuun paikkeille.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme