Lahesta

Hakatorneille tulossa automaattiruokakauppa

Suomalainen automaattiruokakauppakonsepti Modulshop laajenee Lahteen. Seuraavat kassattomat kaupat avataan Lahden Hakatorneille ja Ellivuoren lomakeskukseen Sastamalaan.

Ensimmäisten Modulshop-kauppiaiden joukossa on M-ketjun puheenjohtaja ja pitkän linjan kauppias Timo Pyrhönen. Loppuvuodesta Lahden Hakatornien perinteiseen ruokakauppaliikehuoneistoon avattava automaattimyymälä on Pyrhösen avaus katoavien lähikauppojen pelastamiseksi.

- Alle miljoonan euron vuosiliikevaihdon ruokakaupoissa ongelmana on usein logistiikan toimivuus. Pienimyyntisissä kaupoissa kauppiaan työtuntien osuus suhteessa kokonaistyömäärään kasvaa huomattavaksi. Yhtälön tekee mahdottomaksi se, että kauppiaan pitäisi noutaa suurin osa tuotteista tavarantoimittajilta muun työnteon lisäksi. Tähän automaatit tuovat ratkaisun: ne vapauttavat kauppiaan jatkuvasta päivystyksestä myymälässä, Pyrhönen kertoo.

Kesko ilmoitti helmikuussa lopettavansa Hakatornien perinteisessä kauppapaikassa toimineen Siwan.

Haluamme palauttaa kadonneita palveluja ja tuoda niitä paikkakunnille, joissa ne sijaitsevat nyt suhteettoman kaukana.

Automaattikauppoja valmistava Rivender Oy on suomalainen kasvuyritys, joka lanseerasi ensimmäisen automaattitoimisen ruokakaupan Forssassa helmikuussa 2017. Uudet kassattomat kaupat avataan vielä tämän vuoden aikana.

Automaattikaupoissa logistiikka ja hyllytys toimii parhaiten siten, että isompaa myymälää käytetään logistiikkakeskuksena, jolloin yhdestä myymälästä voidaan hyllyttää useampaa kassatonta kauppaa. Kassattoman kaupan valtteja ovat kustannustehokkuus ja asioinnin helppous.

Suomessa suljetaan vuosittain kymmeniä lähikauppoja. Rivender Oy:n tavoitteena on perustaa kustannustehokkaita kauppoja alueille, joilla ylläpito olisi muuten kannattamatonta.

- Haluamme palauttaa kadonneita palveluja ja tuoda niitä paikkakunnille, joissa ne sijaitsevat nyt suhteettoman kaukana. Tämä voi olla jopa jonkin paikkakunnan elinehto, toteaa Rivender Oy:n toimitusjohtaja Juha Pennanen.

Yritys on kehittänyt innovatiivisen ModulShop-automaattiratkaisun, jolla voidaan toteuttaa automaattitoimisia ruokakauppoja pienistä lähikaupoista aina supermarket-kokoluokkaan asti. Rivender Oy:n tähtäimessä on nopea eteneminen kansainvälisille markkinoille, ja yritys aikoo luoda standardin automaattitoimisille ruokakaupoille.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme