Lahesta

Kisapuiston ratkaisu lähestyy - tilajaoston puheenjohtaja haluaa lisää yksityistä rahaa

Kisapuistoon on tehty jo uusi aurinkokatsomo, valaistus ja tekonurmi. Nyt odotetaan ratkaisua pääkatsomon ja mahdollisten päätykatsomoiden rakentamisesta. Kuva: Mirja Hussain

Kisapuiston stadionhankkeen osalta edetään ratkaisun hetkiä lähiviikkoina. Ajatuksena on, että hankkeen toteutus siirtyisi pois kaupungin tilakeskukselta. Järjestelyn tarkoituksena on mm. helpottaa yksityisen rahoituksen keräämistä hankkeeseen. Tällä hetkellä keskusteluissa on ollut vahvimmin esillä vaihtoehto, jossa päävastuun hankkeen toteutuksesta kantaisi kaupungin toimitilayhtiö Spatium Oy ja sen yhteistyökumppaniksi tulisi elinkeinoyhtiö Ladec.

- Vaikka päävastuu menisi Spatiumille, mahdollista on myös vaihtoehto, jossa tätä hanketta varten perustetaan erillinen yhtiö. Ladec olisi mukana auttamassa yksityisen rahoituksen hankinnassa, hahmottelee kaupunginhallituksen konserni- ja tilajaoston puheenjohtaja Aleksi Mäntylä.

Jaosto käsittelee asiaa tarkemmin kokouksessaan syyskuun 11. päivä.

Kesän kuluessa FC Lahti on esittänyt yhdessä FC Reippaan ja FC Kuusysin kanssa omia toivomuksiaan tilakeskuksen hankesuunnitelmaan. Elokuun alkupuolella jättämässään ehdotuksessa seura sitoutuu investoimaan hankkeeseen puoli miljoonaa euroa, mikäli se saa toivomansa muutokset läpi. Luvussa on mukana ns. UEFA:n HatTrick -raha, jota on haettavissa jalkapalloinvestointien tueksi.

Mäntylä toivoo, että Kisapuiston taakse saadaan vielä lisää yksityistä rahaa.

- Se on hyvä keskustelun avaus, mutta en usko, että se on vielä riittävästi, Mäntylä kommentoi FC Lahden tarjousta. Hän pitää hyvänä, että seura on ollut itse aktiivinen asiassa.

FC Lahden ehdotuksessa esitetään monia lisäyksiä ja muutoksia kaupungin suunnitelmaan. Seuran lausunnon mukaan tilakeskuksen päivitetty hankesuunnitelma on osin riittämätön, eikä se vastaa edes tämän päivän tarpeita. Seura haluaa suunnitelmaan mukaan päätykatsomot ja lisää katettuja istumapaikkoja. Kaupungin suunnitelmassa katettuja istumapaikkoja on hieman yli 2 000, FC Lahden näkemyksen mukaan niitä tulisi olla vähintään 3 500. Seura muistuttaa, että merkittävä osa kaudesta pelataan erittäin haastavissa sääolosuhteissa.

Kaupungin suunnitelmassa stadionille on sijoitettu kolme palvelupistettä, FC Lahden näkemyksen mukaan niitä olisi syytä olla 6-7. Seura myös toivoo pääkatsomon kolmanteen kerrokseen monitoimitilaa, jonka yhteyteen on mahdollista tehdä 3-4 aitiota. Seuran suunnitelmissa monitoimitilassa järjestettäisiin myös elektronisen urheilun eSport-tapahtumia. Suunnitelman mukaan FC Lahti sitoutuisi vuokraamaan monitoimitilan ympärivuotisesti ja vastaisi sen operoinnista ja jälleenvuokrauksesta.

Muutosten myötä stadionin katsojakapasiteetti olisi yhteensä 4 884 paikkaa. Tarjouksesta ei ilmene, kuinka paljon muutokset kasvattaisivat stadionin investointikustannuksia. Kaupungin suunnitelmissa tehdyn riisutumman mallin hintalapuksi arvioitiin kesäkuussa noin 7,1 miljoonaa euroa.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme