Lahesta

Yrityksiltä hyvityksiä keskustassa pysäköijille sovellusten avulla? - Lahti City ry ehdottaa asian selvittämistä

Keskustan kehittämisyhdistys Lahti City ry ehdottaa, että ydinkeskustan liikkeiden asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta maksuttomaan pysäköintiin uusien teknisten sovellusten avulla. Yhteistyöhön osallistuvat keskustan liikkeet hyvittäisivät riittävän suurten ostosten yhteydessä asiakkaan pysäköintimaksun.

- Keskustassa on liikkeitä, jotka ovat olleet kiinnostuneita tällaisesta mahdollisuudesta, kertoo Lahti City ry:n toiminnanjohtaja Janne Viitamies.

Yritykset haluavat kuitenkin toteuttaa kuvion mahdollisimman vaivattomasti ja kustannustehokkaasti. Viitamiehen mukaan perinteisiin hyvitysjärjestelmiin kuuluva paperisten tositteiden käsittely tai erillisten päätelaitteiden hankinta tuntuu olevan etenkin pienyrittäjille kynnyskysymys. Tällaisista ongelmista voitaisiin mahdollisesti päästä eroon esimerkiksi älypuhelimissa toimivien pysäköintisovellusten avulla.

- Ensin on selvitettävä, olisiko hyvitysjärjestelmä yhdistettävissä näihin nyt käytössä oleviin järjestelmiin. Oletus on, että teknologia kehittyy niin kovaa vauhtia, että tuon ei pitäisi olla teknisesti liian vaikeaa.

Idea on tässä vaiheessa vasta alkutekijöissään. Ehdotuksen mukaan Lahden kaupunki, Lahden Pysäköinti Oy ja Lahti City ry laatisivat yhdessä keskustan pysäköintiä koskevan konkreettisen toimenpideohjelman. Kannanotossaan Lahti City ry kantaa huolta keskustan kilpailukyvystä muita kauppapaikkoja vastaan. Yhdistys muistuttaa, että keskustan kadunvarsipysäköinnin taksat ovat nykyään Suomen kaupunkien kalleimmasta päästä.

Lisää aiheeesta keskiviikon Uudessa Lahdessa.

Fakta

Keskustan nykyiset pysäköintimaksut

1-vyöhykkeellä 2,50 euroa/ensimmäinen tunti ja 3,60 euroa/seuraavat tunnit

2-vyöhykkeellä 1,50 euroa/tunti

3-vyöhykkeellä 1 euro/ensimmäinen tunti ja 0,50 euroa/seuraavat tunnit (kirjaston takana oleva alue)

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme