Lahesta

Aleksin kylmät ja kuumat korttelit - katsastimme kaupungin pääkadun päästä päähän

Aleksin alkupäässä oleva liiketila on viimeksi toiminut MM-hiihtojen ajan pop up -baarina.

Onko Aleksanterinkatu edelleen sykkivä valtasuoni vai ohitusleikkauksen partaalle tukkeutunut valtimo? Kävelimme kadun päästä päähän ja kartoitimme jokaikisen kivijalassa sijaitsevan liiketilan tämänhetkisen tilanteen.

Selvityksen perusteella suunnilleen joka seitsemäs liiketila on kaupungin pääkadun varrella tyhjillään. Tilanne korostuu erityisesti kadun länsi- ja itäpäädyissä. Tyhjiä liiketiloja löytyi yhteensä 17, eli suunnilleen yhtä paljon kuin partureita ja kauneudenhoitoalan yrityksiä (18 kpl) tai ravintoloita ja kahviloita (15 kpl).

Tilanne on kuitenkin pikkuhiljaa muuttumassa, arvioi paikallinen kiinteistöalan ammattilainen, arviointiasiantuntija Mikko Helenius. Hän uskoo, että keskustan länsipää elpyy 1-3 vuoden kuluessa, kun alueelle on rakennettu asuntoja. Muuten keskustassa on edelleen käynnissä sopeutumisvaihe, joka koskettaa niin kiinteistöjen omistajia kuin kivijalassa toimivia yrittäjiä.

Keskiviikkona ilmestyvässä Uudessa Lahdessa paljon lisää aiheesta: Heleniuksen näkemyksiä alueen vuokratasosta, selvityksemme tuloksia yksityiskohtaisemmin ja Aleksilla toimivien kivijalkayritysten nykyisiä tunnelmia.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme