Lahesta

Hyviä ja huonoja tilastouutisia: Lahden työttömyys ja väkiluku laskussa

Kuva: Vesa Tapiola

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Lahden väkiluku oli kesäkuun lopussa 119 368. Väestön määrä pieneni kuukauden aikana 50 henkilöllä. Kaupungin väkilukua pienensi kuntien välinen muuttoliike 69 henkilöllä ja kuolleiden enemmyys neljällä henkilöllä. Siirtolaisuus sen sijaan kasvatti väestömäärää 23 henkilöllä.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla kaupungin väkiluku pieneni 84 henkilöllä. Viime vuonna vastaavana ajanjaksona väestönlisäys oli 369 henkilöä.

Samanaikaisesti myös Lahden työttömyysaste on jatkanut laskuaan. Lahden työttömyysaste oli kesäkuun 2017 lopussa 16,5 prosenttia. Se oli 0,9 prosenttiyksikköä alempi kuin vuosi sitten. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukainen koko maan työttömyysaste oli kesäkuun lopussa 12,2 prosenttia. Työttömiä työhakijoita oli Lahdessa kesäkuussa 9 311, eli 601 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien määrän vähenee suurissa kaupungeissa vauhdilla, eniten Tampereella ja Helsingissä. Työllisyys paranee kaikissa kategorioissa, niin nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömien ryhmässä kuin alle vuoden työttömänä olleiden ryhmässä. Lahdessa työttömien määrän väheneminen vuoden aikana on ollut pääasiassa pitkäaikaistyöttömien määrän vähenemistä. Heitä oli nyt täällä 569 vähemmän kuin vuosi sitten.

Suurimpien kaupunkien työttömyysaste oli kesäkuun lopussa korkein Joensuussa (17,2 %) ja Oulussa sekä Lahdessa (16,5 %), matalin Espoossa (10,2 %).

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme