Lahesta

Patsaskiistan siemenet kylvetty

Kirjoittajan mielestä lihamuki-patsas on mielettömyydessään järjetön. Kuva: Markus Henttonen

Lahdessa on alkamassa Tallinnan ”Pronssisoturi-kiistan” veroinen patsasskandaali, sillä Lahden torille suunnitellaan jättimäistä lihamukipatsasta. Idea on mielettömyydessään järjetön. Onneksi patsas vaatii suuret kannattajajoukot, eli ennen taideteoksen valmistamista ja pystytystä kannattajia on oltava 30 000.

Lahden (ei Lahen) torilla oli virkistävä ja kaunis suihkulähde 60-luvulla kukkaistutuksineen ja pääskysineen. Nykyinen sukupolvi ei omaa kauneuden tajua minkään vertaa, joten heille kelpaa jopa pronssinen tai kuparinen muki.

Jos se lihamuki joskus Lahden torille pystytetään, niin ei kannata pyrkiä pelkkään yksinkertaiseen mukipatsaaseen, vaan on se muki elävöitettävä aidoilla tuoksuilla. Herkullinen ja tuoksuva muki voidaan täyttää lehmänlihalla, ketsupilla ja sinapilla. Höyryävä ja kutsuva muki lisää varmasti lihamukien myyntiä koko hajualueella Lahden keskustassa.

Lahteen jää vielä 90 000 sellaista ihmistä, joiden kanta lihamukipatsaaseen on kielteinen tai neutraali, eli on vielä pieni toive, ettei järkyttävää patsasta koskaan Lahden torille tule. Samalla vältämme eestiläistyyliset patsaskiistat mellakoineen ja hajupommeineen.

Muki voidaan täyttää lehmänlihalla, ketsupilla ja sinapilla.
Timo Hennala

Suosittelemme