Lahesta

Elektronisen urheilun baari Möysän Essolle

Möysän Essolla aloittaa syksyllä e-urheilubaari ja ravintola. Kuva: Pirjo Kamppila

Möysän Esson vanhoihin tiloihin tulevan ravintola Möysän Menun yhteyteen avataan elektronisen urheilun baari PLAYS. Kyseessä on Etelä-Suomen ensimmäinen e-urheilubaari. Suomessa on vain yksi elektronisen urheilun baari ennen PLAYSia ja se avattiin toukokuussa Ouluun.

- PLAYS on paikka, jossa voit seurata energistä e-urheilua, nauttia rennosta tunnelmasta ja tavata samanhenkisiä ihmisiä, sanoo Topi Talasranta.

- Tämän tyylisen konseptin perään on kyselty, joten on luonnollista vastata huutoon.

Elektroninen urheilu tarkoittaa videopelien kilpailullista pelaamista. Kovassa nosteessa oleva laji on Suomessa jo seuratuimpien urheilulajien joukossa. Nuorten aikuisten keskuudessa vain jääkiekko on vielä edellä, mutta lähitulevaisuudessa e-urheilu tulee olemaan kärkipaikalla. Elektroniseen urheiluun ovat lähteneet mukaan myös monet suomalaiset urheiluseurat. Muun muassa HIFK ja Ässät ovat julkaisseet jo omat joukkueensa e-urheilun puolelle.

- Elektroninen urheilu on kasvanut valtavasti lähivuosina, joten on aika reagoida asiaan ja tarjota ihmisille paikka, jossa voi nauttia virvokkeista ja seurata pelejä sosiaalisessa ympäristössä, pohtii Talasranta.

- Lisäksi tulemme tulevaisuudessa järjestämään turnauksia, jolloin e-urheilun harrastajat pääsevät myös itse kilpailemaan palkinnoista.

PLAYS on ollut pitkä projekti, jonka laittoivat käyntiin lähes kaksi vuotta sitten Topi Talasranta ja hänen veljensä Simo Talasranta. Mukana pohtimassa kokonaisuutta on ollut useita eri henkilöitä. Myöhemmin mukaan toiminnan suunnitteluun tuli myös Edward Stigzelius.

Möysän Esson vanhassa kiinteistössä aloittaa siis syksyllä kaksi toimijaa, kun Möysän Menu -ravintola ja tämän yhteydessä toimiva PLAYS e-urheilubaari avaavat ovensa.

Suosittelemme