Lahesta

"Miksi lähtisin pettämään äänestäjiä" - Rami Lehto pysyy perussuomalaisissa

Rami Lehto tuli Lahden valtuustoon perussuomalaisena vuoden 2008 kunnallisvaaleissa. Eduskuntaan hän nousi vuonna 2015. Kuva: Kai Sinervo

Lahtelainen kansanedusta Rami Lehto jää perussuomalaisten riveihin eikä liity tiistaina puolueesta irtautuneeseen Uusi vaihtoehto -nimiseen eduskuntaryhmään.

- Olen aina ollut perussuomalainen, se on ollut minun henkinen koti. Miksi lähtisin nyt pois, kun puolueen johto on vaihtunut, Lehto toteaa antaessaan kommenttia lehdellemme kesken perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksen.

Hän korostaa, että puolueen jäsenistö on päättänyt, ketkä johtavat puoluetta.

- Minut on valittu perussuomalaisena valtuustoon ja eduskuntaan. En lähde pettämään äänestäjiä, Lehto sanoo.

Kunnioitan jäsenistön päätöstä ja tällä mennään, sen olen sanonut ennen vaalejakin.

Uuden ryhmän edustajat kommentoivat tiistaina tilannetta täysin päinvastaisin sanankääntein kuin Lehto. Heidän näkemyksensä mukaan puolue ei ole enää entisensä ja Jyväskylän puoluekokouksessa vallan ottanut joukko ei edusta perussuomalaisten äänestäjäkuntaa.

- Vaaleissa sitten nähdään. Minä kyllä tulen pysymään perussuomalaisissa, Lehto kuittaa kritiikin.

Lehto uskoo, että uusi ryhmä lähtee mukaan uuteen hallitukseen.

- Se helpottaa Sipilän toimia, kun on isompi hallitus.

Lehdon ratkaisua voi pitää osittain yllättävänä, sillä hän oli puolueen puheenjohtajakamppailussa Sampo Terhon tukija. Terho on mukana uudessa ryhmässä.

- Eihän Halla-ahon ja Sampo Terhon ajatukset hirveästi poikkea toisistaan. Kunnioitan jäsenistön päätöstä ja tällä mennään, sen olen sanonut ennen vaalejakin.

Muista paikallisista kansanedustajista Anne Louhelainen lähti uuteen ryhmään, mutta Jari Ronkainen pysyi odotetusti Halla-ahon johtamissa perussuomalaisissa. Lehto ei vielä tuoreeltaan lähde arviomaan, miten lahtelaisten perussuomalaisten näkemykset asiasta jakautuvat.

- En osaa yhtään sanoa. Uskon kyllä, että ainakin valtuustoryhmä pysyy täysin yhtenäisenä.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme