Lahesta

Matti Kataja ehti vallan huipulle ja myrskyn silmään - ainutlaatuinen valtuustoura pakettiin

Matti Katajan asianajotoimiston seinällä on Thelma Salon maalaama taulu, jossa olevaa näkymä muistuttaa Katajaa lapsuudenkodista Pyhättämönmäeltä avautuvista maisemista. Kataja ehti olla taulussa näkyvän kaupungin päätöksenteossa mukana vuodet 1977-2017.

Lahtelaisessa kunnallispolitiikassa ei nähdä ihan heti vastaavaa tarinaa, johon Matti Kataja on nyt kirjoittamassa viimeisiä lukuja. Maanantaina viimeisen valtuustokokouksensa istunut Kataja ehti olla valtuustossa viidellä eri vuosikymmenenellä ja hoitaa kaikkia merkittävimpiä tehtäviä valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajuutta myöten. Kataja oli pitkään myös herra Lahti Energia johdettuaan yhtiön hallitusta sen alusta asti lähes näihin päiviin.

Kataja nousi jo ensimmäisen valtuustokautensa aikana yllättäen kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi.

- Minut nostettiin ryhmän toiseksi nuorimpana eturiviin. Se oli tietynlainen uran huippuhetki päästä johtamaan silloisen valtuuston suurinta ryhmää. Se oli varsinainen politiikan koulu, jota arvostaa nyt jälkikäteen vielä enemmän.

Kataja ehti myös ajautua vallan huipulta ja sisäpiiristä valtuuston epäviralliseksi oppositiojohtajaksi. Lopulta hän lähti kokoomuksen ryhmästä myrskyisissä merkeissä ja perusti oman valtuustoryhmän.

Olen ollut tietyille kokoomuslaisille tulppa heidän poliittiselle uralleen.

- Olen ollut tietyille kokoomuslaisille tulppa heidän poliittiselle uralleen, Kataja kommentoi itseensä kohdistunutta kritiikkiä.

Tänään ilmestyvässä Uuden Lahden laajassa juttukokonaisuudessa Kataja paketoi ainutlaatuisen uransa huippuhetkiä ja kohuotsikoiden taustoja. Unohtamatta terveisiä valtuustotyön jatkajille.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme