Lahesta

Murha Vesijärvellä poikii rahaa kunnostustyöhön

Täältä löytyy todistusaineistoa. Kuva: Pirjo Kamppila

”Tuntematon ympäristöaktivisti joutuu keskelle vuosisadan skandaalia, kun hänen ruumiinsa löytyy laittomalta kaatopaikalta Vesijärven rannalta. Luonnon ja uhrin kohtaamat rikokset nousevat kaikkien huulille, kun valokuvat murhapaikalta leviävät mediaan. Kuka on vastuussa tästä saastaisesta salaisuudesta? Koituiko likainen bisnes aktivistin kohtaloksi vai onko taustalla jotain muuta?

Tässä lähtötilanne murhamysteeriin, jota ratkotaan 9. kesäkuuta ravintolalaiva s/s Laitialalla.

Murhamysteeritarinan on luonut Elämystoimisto Tuoni Studiot, joka myös vetää tilaisuuden. Tuoni Studiot on järjestänyt erilaisia Murhamysteereitä vuodesta 2008 lähtien, mutta Murha Vesijärvellä tulee olemaan yhtiön ensimmäinen ympäristörikosaiheinen elämystarina.

Murha Vesijärvellä on ruuan parissa vietettävä ohjelmallinen ilta, jonka aikana selvitetään tapahtunutta rikosta. Illallisvieraat voivat halutessaan osallistua rikoksen ratkaisemiseen.

Apuna on mm. lukuisa joukko todistuskappaleita, joihin voi tutustua. Illan voi viettää myös tapahtumia seuraten.

- Ratkaisun saa kuitenkin tietää vain tulemalla paikan päälle. Tapahtuman tuotolla saamme Vesijärveä ja Lahden seudun muita vesistöjä jälleen puhtaammiksi, joten tervetuloa joukolla, kannustaa viestintävastaava Irma Peltola Vesijärvisäätiöltä.

Idea murhamysteeristä Vesijärven ja muiden Lahden seudun vesien hoidon hyväksi syntyi Lahden ammattikorkeakoulun ympäristöteknologian ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden Vesijärvi-projektiryhmässä.

- Annoimme ryhmälle tehtäväksi ideoida tapahtuman Vesijärvi-viikolle ja he päätyivät murhamysteeriin. Idea on meistä mahtava ja päätimme toteuttaa sen, kertoo Peltola.

Murha Vesijärvellä -mysteeri

Ensimmäinen esitys on perjantaina 9.6. klo 17-20 Vesijärvi-viikon ennakkotapahtumana.

Seuraavat ovat samaan aikaan keskiviikkona 21.6. ja torstaina 17.8.

Buffet-illallisen ja esityksen yhteishinta on 75 euroa/henkilö.

Suosittelemme