Lahesta

Kesä alkaa satamasta lauantaina

Tapahtumassa voi osallistua Lahti-oppaiden maksuttomille kierroksille, joiden aiheena ovat muun muassa sataman rautalaivat.

Matkustajasataman kesänavauksessa huudetaan mattoja ja ihastellaan rautalaivoja.

Lahden matkustajasatamassa vietetään lauantaina kesänavausta.

Satama Yhdistyksen ja Kankurin Ilon järjestämässä tapahtumassa voi osallistua Lahti-oppaiden maksuttomille kierroksille tai ostaa mattohuutokaupasta maton.

Satamassa alkaa tapahtua kello 10 alkaen. Keskustasta paikalle pääsee vaikka kaupunkijuna Puksulla, joka kuljettaa väkeä maksutta non-stopina reitillä keskusta-satama-keskusta. Ensimmäinen lähtö keskustasta on kello 10.30 ja viimeinen kello 14.30. Puksun pysäkki on Rauhankadulla, Toriparkin sisäänajoa vastapäätä.

Kankurin Ilon mattohuutokauppa pidetään kello 11-15 sataman keltaisessa makasiinissa, näyttötunti alkaa kello 10. Huutokaupan meklarina toimii Hanski Kinnunen.

Opastettuja kierroksia vetävät Lahden Seudun oppaat, lähtö tapahtuu Kahvila Karirannan edestä. Kierrokset kestävät vajaan tunnin ja mukaan mahtuu noin 30 osallistujaa.

Sataman vanhoista rautalaivoista kertoo Niko Niemi, sataman rakennusten historiaa ja Lanu-puiston tarinaa valottaa Jaakko Petäjä. Kierrokset starttaavat kello 11.30 ja kello 13.

Vesijärvi ja puuarkkitehtuuripuisto ovat teemana kierroksilla, jotka vetää Helli Jalas kello 12 ja 13.30.

Myös lapsille on ohjelmaa: Suomen Diakoniaopiston nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijat järjestävät satuhetkiä, kasvomaalausta ja pihapelejä Kahvila Karirannan terassilla ja päädyssä. Satuhetket alkavat kello 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 ja 15.30.

Ohjelmassa on myös kuorolaulua, jota esittää Lahden Laulajat -kuoro keltaisen makasiinin terassilla kello 10.30-10.45.

Risteilemäänkin halutessaan pääsee, risteilyjä tekevät Aino-, Suvitähti- ja Happy Days -laivat.

Tapahtumassa voi ottaa tuntumaa myös suppailuun ja keppihevosteluun.

Pro Puu -keskuksessa on linnunpönttö-työpaja kello 10-14, pöntön voi rakentaa itse tai ostaa osat mukaan.

Kankurin Ilon kahviteltassa on tarjolla hernesoppaa ja lettuja.

Matkustajastaman kesänavaus

Lauantaina 6.5. klo 10-18.30

Suosittelemme