Lahesta

Turhat roinat talteen - Roinaralli starttaa keskiviikkona

Keräysautoon voi tuoda muun muassa metallia, kuten teki viime vuonna Hannu Hämäläinen. Kuva: Osmo Kuisma

Kotitaloudet voivat jälleen tuoda maksutta vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet Päijät-Hämeen Jätehuollon järjestämään Roinaralli-keräykseen.

Lahdessa Roinarallin keräysauto starttaa ensi viikolla: keskiviikkona 3.5. jätteitä kerätään eteläisessä Lahdessa ja torstaina 4.5. keskustassa sekä läntisessä Lahdessa.

Keräys jatkuu Lahdessa tiistaina 9.5., jolloin keräysauto kiertää itäisessä Lahdessa, sekä keskiviikkona 10.5., jolloin jätekeräys toteutetaan pohjoisessa Lahdessa.

Vaarallisten jätteiden keräysautoon otetaan maksutta vastaan pieneriä (50 kiloa tai 50 litraa) kotitalouksien vaarallisia jätteitä.

Keräykseen voi tuoda esimerkiksi maalit, liimat, liuottimet, puunsuoja-aineet, öljyt, iskunvaimentimet, akut, paristot, jäähdytin-, kytkin- ja jarrunesteet ja loisteputket.

Lääkejätteitä ei oteta vastaan, vaan ne voi viedä maksutta apteekkiin.

Metalliromun keräysautoon voi tuoda maksutta esimerkiksi polkupyörät, kaasu- ja hiiligrillit, kattopellit, tikkaat, pakoputket, moottorit, vanteet, kattilat, pannut ja tyhjät maalipurkit.

Sähkölaitteiden keräysautoon otetaan maksutta vastaan kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet, kuten kylmälaitteet, hellat, pesukoneet, televisiot, tietokoneet, kahvinkeittimet ja valaisimet.

Kotitalouksien vaarallisia jätteitä, metalliromua ja sähkölaitteita voi viedä maksutta ympäri vuoden myös alueen seitsemälle jäteasemalle.

Vuonna 2016 vaarallista jätettä kertyi Päijät-Hämeen Jätehuollon alueen asukkailta runsaat 486 tonnia eli noin 2,4 kiloa asukasta kohti. Tähän lukuun sisältyvät jäteasemilla, keräyskonteilla, kiertävillä keräyksillä sekä apteekeissa vastaanotetut vaaralliset jätteet.

Roinarallin keräyskierroksilta kertyi yhteensä 59 tonnia vaarallista jätettä.

Roinaralli on yksi ekomaksulla katettavista Päijät-Hämeen Jätehuollon asukaspalveluista.

Katso netistä

Roinarallin pysähdyspaikat ja tarkka aikataulu löytyvät joka kotiin jaetusta Lokki-kalenterista tai netistä osoitteella www.phj.fi tai www.kierrätys.info.

Suosittelemme