Lahesta

Pikku-Veskun lähettyville tulossa lisää Lanu-patsaita

Kuva: Sami Kuusivirta

Kariniemenmäen juurelle on tulossa vielä tämän kevään aikana neljä uutta Olavi Lanun veistosta. Kaupunki on saanut teokset vuonna 2015 menehtyneen taiteilijan perikunnalta. Uusien patsaiden avulla pystytään tuomaan entistä paremmin esille mäellä olevaa Lanupuistoa.

– Veistoksia tulee Pikku-Veskun puolelle alemmas rinteeseen, jolloin mielletään, että niitä on siellä mäellä lisää. Opastukset ja infotaulut uusitaan myös, kuvailee kaupunginpuutarhuri Kirsi Kujala.

Yksi veistoksista tulee lähelle Kariniemenkatua, vanhan kesäteatterin parkkipaikan lähettyville. Yksi veistoksista puolestaan näkyy hyvin satamaraittia pitkin kulkiessa. Kujalan käsityksen mukaan veistokset eivät ole aivan yhtä kookkaita kuin isoimmat mäellä olevat teokset. Kokonsa puolesta parempana vertailukohtana toimii Kirkkokadun ja Mariankadun kulmassa oleva teos.

Uusien veistosten lisäksi Pikku-Veskulla ja Kariniemenmäellä on tekeillä muitakin uudistuksia. Alueen ilmettä on tarkoitus kohentaa mm. metsänhoitotöillä, jotka parantavat näkyvyyttä mäeltä järvelle ja kaupunkiin päin.

Pikku-Vesijärven ja Lanupuiston kehittäminenkin kytkeytyy yhtenä palasena huomattavasti isompaan kokonaisuuteen, sataman ja urheilukeskuksen alueiden kehittämissuunnitelmaan. Sitä on valmisteltu Lahdessa viime vuoden puolelta lähtien. Suunnitelmassa sivutaan mitä erilaisimpia asioita uusien talviurheilulajien suorituspaikoista isoihin hotellihankkeisiin.  Kehittämissuunnitelman nykytilanteesta lisää tänään ilmestyvässä Uudessa Lahdessa.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme