Lahesta

Vaalien jälkinäytös tämäkin: Viherahon vaalistudio Lanunaukiolla

Satunnaista ohikulkijaa odotti tänään Lanunaukiolla hämmentävä näky. Youtube- ja radiomaailmassa kulttisuosiota nauttiva Pasi Viheraho karautti paikalle keltaisen radioautonsa kanssa antennit heiluen ja ryhtyi haastattelemaan videokamerallaan Kalle Aaltosta.

Kyseessähän oli samalla kahden ehdokkaan kohtaaminen. Pro Lahden  Aaltonen keräsi kaupungin kolmanneksi suurimman äänipotin 1381 äänellään. Viherahon 322 ääntä ei riittänyt valtuustopaikkaan, vaikka hänen henkilökohtainen äänipottinsa oli suurempi kuin monella läpi päässeellä. Suhteellisesta vaalitavasta johtuen hänen edustamansa Sitoutumaton rehellinen ryhmä -vaalilistan olisi pitänyt saada alustavan laskennan perusteella yhteensä 861 ääntä, jotta se olisi saanut edustajansa läpi.

Kaksikko kävi Viherahon kameran surratessa omaa vaalien jälkipyykkiään. Aaltonen otti omaan tyyliinsä kantaa myös tuleviin muiden puolueiden paikkajakoratkaisuihin.

"Jos Sirkku Hildénillä olisi penis, siitä tulisi kaupunginhallituksen puheenjohtaja", Aaltonen sanoi. (Väärinkäsitysten välttämiseksi todettakoon, että se-sanalla Aaltonen viittasi puhekielisessä ilmaisussaan Hildéniin, ei kieliopillisen sanatarkasti edeltävään sanaan).

Lanunaukion vaalistudion analyysissaan Aaltonen oli sitä mieltä, että kaupunginhallituksen puheenjohtajuus menee Pekka Komulle. Tätä hän perusteli sukupuolen ohella sillä, että Komu on ollut pitkään mukana "oikean" demareiden paikallisyhdistyksen toiminnassa. Perusteellisempi paikallispoliittinen analyysi lienee tulossa Viherahon Youtube-kanavalle.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme