Lahesta

MM-kisojen tapahtumista rajoituksia liikenteeseen

Aleksanterinkatu ja Vapaudenkatu sulkeutuvat niin henkilöautoilta kuin joukkoliikenteeltä kisajuhlallisuuksien ajaksi. Ensimmäisen kerran rajoitukset ovat voimassa tiistaina järjestettävien avajaisten kenraaliharjoitusten aikaan.

Lahden kauppatorilla järjestetään MM-kisoihin liittyviä juhlallisuuksia, joiden takia ydinkeskustassa on syytä varautua poikkeuksellisiin liikennejärjestelyihin. Ajoneuvoliikenne suljetaan tapahtumien aikana torin kohdalta Aleksanterinkadulta ja Vapaudenkadulta.

Poliisi ja liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä. Torin bussipysäkit eivät ole sulkujen aikana käytössä. LSL:n bussit ajavat poikkeusreiteillä ulkuaikoina sekä myös välipäivän 27.2. iltana.

Iltaisin sulkujen jälkeen bussit jatkavat poikkeusreiteillä myös kaikki loppuillan vuorot. Käytännössä bussit ajavat niin, että kauppatori jää kiertämättä, mm. länteen suuntautuvat linjat ajavat Kirkkokatua Aleksanterinkadun sijaan.

Tiedot kunkin linjan poikkeusreitistä ja poikkeusaikana käytössä olevista pysäkeistä löytyvät LSL:n sivuilta sekä Lahti-Pisteestä.

Kaukoliikenne ajaa Kirkkokatua molempiin suuntiin Aleksanterinkadun ja Vapaudenkadun sijaan, tarkemmat tiedot löytyvät liikennöitsijöiltä. Kaukoliikenteen pysäkit tulevat Kirkkokadulle Rauhankadun risteyksen itäpuolelle.

MM-kisojen avajaispäivänä keskiviikkona 22.2. yli 7 000 koululaista saapuu Lahden keskustaan. Koululaiset kokoontuvat kauppatorille aamupäivän aikana ja kävelevät kulkueena torilta urheilukeskukseen puolen päivän aikaan. Toritapahtuman aikana klo 10:stä lähtien Aleksanterinkatu ja Vapaudenkatu ovat torin kohdalla suljettu ajoneuvoliikenteeltä. Kello 12:n maissa kulkue katkaisee liikennettä Aleksanterinkadun länsipäässä sekä Lahdenkadun ja Jalkarannantien liittymässä. Poliisi ohjaa liikennettä. Kaupunki toivoo autoilijoilta varovaisuutta ja koululaisten huomioimista.

Lahdenkadun liikenteen ollessa suljettu Jalkarannan suunnan joukkoliikenne kiertää Kariniemenkadun kautta.

Fakta

Näin liikennettä rajoitetaan

Aleksanterinkatu poikkikatuineen suljetaan välillä Vesijärvenkatu-Rauhankatu ja Vapaudenkatu poikkikatuineen välillä Rauhankatu-Rautatienkatu seuraavina aikoina:

kenraaliharjoitus 21.2. klo 18-21

avajaispäivän toritapahtuma 22.2 klo 10-12.30 (koululaisten kulkue torilta urheilukeskukseen)

avajaiset 22.2 klo 18-21

palkintojenjakotilaisuudet iltaisin 24.2-4.3 klo 19-22 (ei kuitenkaan kisojen välipäivänä ma 27.2.)

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme