Lahesta

Tongan kuuluisa lipunkantaja kilpailee MM-hiihdoissa! - nähdäänkö kookosöljyttyä yläkroppaa Lahdessakin?

Muistatteko vielä Tonga-saaria edustavan Pita Taufatofuan, joka nousi Rion kesäolympialaisten avajaisten kuumimmaksi puheenaiheeksi? Kansallispukuhameessa ja yläkroppa öljyttynä maansa lippua kantaneesta taekwondokasta tuli tuolloin maailmanlaajuinen nettihitti - mitä todennäköisimmin esteettisten ansioidensa johdosta.

Nyt Tautatofua on vaihtanut talvilajeihin ja aikoo osallistua Lahden MM-hiihtoihin! Hänen pidemmän tavoitteenaan ovat ensi vuoden talviolympialaiset Etelä-Koreassa.

Tautatofua julkisti lajivaihtonsa nettivideolla viime vuoden loppupuolella. CNN:lle antamassaan haastattelussa hän kertoo viettäneensä videon kuvausta varten elämänsä ensimmäiset neljä minuuttia suksilla.

Lahteen saapumisesta löytyy viitteitä mm. Tautatofuan Instagram-tililtä. MM-hiihtojen kilpailupäällikkö Tami Kiuru tutki pyynnöstämme kisojen osallistujaluetteloa ja löysi kuin löysikin Tautatofuan nimen ilmoittautuneiden listalta.

- Hän on osallistumassa karsintahiihtoihin ja sprinttiin, Kiuru vahvistaa.

Keskiviikkona 22.2. hiihdettävissä karsintahiihdoissa hiihdetään pääsystä kisojen pidemmille matkoille. Karsinta on tarkoitettu sellaisille hiihtäjille, joilla ei ole riittävästi FIS-pisteitä suoraan kisapaikkaan. Karsinnan kymmenen parasta pääsee varsinaisiin kilpailuihin. Torstaina 23.2. hiihdettäviin sprinttihiihdon karsintakilpailuihin Tautatofua ja muut vähemmän ansioituneet hiihtäjät pääsevät joka tapauksessa osallistumaan, kävi keskiviikon karsintahiihdossa miten tahansa.

Tautatofuan Instagram-tilin perusteella hän on viime aikoina viettänyt enemmänkin aikaansa suksien päällä. Viime aikoina hän näyttää olleen viimeistelyleirillä Saksassa.

- Halusin tehdä jotain urheiluun liittyvää, mutta täysin mukavuusalueeni ulkopuolelta. Tongalta kotoisin olevana olen tottunut hiekkaan. Näin lunta ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten ja rakastuin siihen,  Taufatofua sanoi CNN:lle 27.12.2016 antamassaan haastattelussa.

Tautatofuan lajivaihto on herättänyt huomiota myös kokeneempien hiihtäjien keskuudessa. Esimerkiksi Norjan Petter Northug on arvioinut Facebook-päivityksessään, että Tautatofua näyttää paremmalta öljyttynä kuin sukset jalassaan.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme