Lahesta

Varikon alueen kaava meni läpi äänestyksen jälkeen

Lahden valtuusto päätti hyväksyä maanantaina Mytäjäisten varikon alueelle laaditun kaavan, johon sisältyy mm. 12-kerroksinen tornitalo.

Osa valtuutetuista oli sitä mieltä, että tornitalo ei sovi kyseiselle paikalle. Lasse Koskinen (ps) tekikin palautusesityksen, jonka mukaan tornitalon paikalle olisi kaavoitettu 2-kerroksista asumista, kuten muuallekin alueelle.

Koskisen esityksen taakse lähti äänestyksessä 18 valtuutettua ja 83 kannatti alkuperäistä kaavaesitystä, joten tornitalolle tuli vihreää valoa. Palautusesityksen kannattajiin kuuluva Antti Holopainen olisi halunnut ottaa asiassa aikalisän siihen asti, kunnes sataman ja urheilukeskuksen seudun kehittämiseksi valmisteilla oleva pitkän tähtäimen yleissuunnitelma valmistuu. Hän arvioi, että suunnitelma heijastuu toteutuessaan myös läheiselle Mytäjäisten alueelle.

Tornitalokaavan kannattajiin kuuluva teknisen lautakunnan puheenjohtaja Pekka Komu muistutti, että kaavassa on sovitettu yhteen eri näkökulmia, myös taloutta. Hänen mukaansa tornitalo kaava mahdollista alueella olevan 14 rakennuksen suojelun.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme