Lahesta

Video: Kurkkaa uudistuneeseen hiihtomuseoon - avoimet ovet perjantaina

Pitkään remontissa ollut hiihtomuseo avautuu remontin jälkeen perjantaina 6.1. klo 11-16 avoimin ovin yleisötapahtumalla. Uudistuneen museon näkyvin osa on mediaseinä nimeltä Salpausselkä elää. Isolla seinällä pyörii monipuolinen valikoima videoita ja valokuvia Salpausselän talvikisojen historiasta, aivan alkujoista lähtien. Uudistuneessa museossa avautuu myös valokuvapainotteinen näyttely Lahti kansainvälinen hiihtokaupunki.

Varsinaisen perusnäyttelyn pystytys alkaa MM-hiihtojen jälkeen. Sen on tarkoitus avautua kesäkuussa. Oheisellä videolla makupaloja uudistuneesta museosta. Näyttelypäällikkö Tiia Tiainen kertoo museon näkyvimmistä uudistuksista.

Hiihtomuseon avausta on juhlistamassa harvoin esillä olevat Eero Mäntyrannan olympia- ja MM-kisamitalit. Myös Matti Nykäsen mitalit ovat tulossa museokiertueellaan Hiihtomuseolle tammikuun lopulla Oulusta.  Perjantain avajaisissa on paikalla haastateltavana klo 12 lähtien hiihdon ja urheilun tähtivieraita, mm. Hannu-Pekka Hänninen, Sami ”Musti” Jauhojärvi, Anssi Koivuranta ja Pauli Siitonen.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme