Lahesta

Värikynät heilumaan, lahtelaiset!

Lahti-värityskirja saa sormet syyhyämään: värittäisinkö ensin Aleksin jouluvalot, linkkuassan vai Pelsu-huivin?

Tyylikkäästi toteutettu kirja innostaa värittämään Lahden omakseen ja samalla katsomaan kotikaupunkia uudesta vinkkelistä. Tekijä, graafikoksi opiskeleva Marjo Järvinen, toivoo ihmisten löytävän kirjan sivuilta kaupunkiin kätkeytyviä helmiä, joita ei ehkä arjessa tule huomanneeksi.

- Täällä on paljon kauniita juttuja, niitä haluan värityskirjassa tuoda näkyviin.

Työhön ryhtyessään hän perusti kirjalle oman Facebook-sivun kyselläkseen lahtelaisten kuvatoiveita.

- Ihmiset lähtivät hyvin mukaan, ehdotuksia tuli paljon.

Eniten toivottiin kuvia tutuista maamerkeistä, kuten radiomastoista ja hyppyrimäistä, mutta myös vanha puukirkko oli monen toiveena, ja se pääsikin kirjaan. Värityskuviksi kääntyivät myös esimerkiksi Summer Up, Mallasjuoman tuotteet, Tirra ja Torvi, Kasisali ja uusi Alatori - onpa sivuille koottu myös Lahen slangia ja kaupunginosien nimiä.

Kirjasta ovat innostuneet monenikäiset.

- Yllättävän paljon on ollut miehiäkin. Yksi mies sanoi, ettei aio kirjaa lainkaan värittää, koska kuvat ovat mustavalkoisina niin hienoja. Yhteyttä otti myös 80-vuotias entinen lahtelainen kuvisope, joka oli innoissaan, oli kuulemma toivonutkin jotain tällaista.

Lisää Lahti-värityskirjasta keskiviikkona 2.12. ilmestyvässä Uudessa Lahdessa.

Marjaana Kontu
marjaana.kontu@uusilahti.fi
@

Suosittelemme