Lahesta

Lahden mitali kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirralle

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta kuuntelee, kun mitalitoimikunnan puheenjohtaja Mika Kari lukee mitalin myöntämisperusteita.

Lahden kaupunginhallitus on myöntänyt kultaisen Lahden mitalin kaupunginjohtaja, diplomi-insinööri Jyrki Myllyvirralle. Ensimmäiset Lahden mitalit jaettiin 1966, Jyrki Myllyvirralle myönnettiin mitali numero 58.

Jyrki Myllyvirta on toiminut Lahden kaupunginjohtajana vuodesta 2007 lähtien. Aiemmin Myllyvirta on työskennellyt muun muassa Mikkelin kaupunginjohtajana, tutkijana kauppa- ja teollisuusministeriössä, pääministeri Harri Holkerin talouspoliittisena erityisavustajana sekä teollisuuspoliittisena neuvonantajana Teollisuuden keskusliitossa.

- Ehkä ensimmäinen ajatus oli, kun kaupunginhallitus päätyi antamaan tämän kaupungin korkeimmalle virkamiehelle, että se on hyvä viesti luottamushenkilöiden ja virkamiesten välisen yhteistyön toimivuudesta. Olemme samalla puolella pöytää tekemässä työtä kaupungin hyväksi, Myllyvirta totesi tänään aamulla kaupungintalolla järjestetyssä mitalin luovutustilaisuuudessa.

Mitalitoimikunta totesi perusteluissaan, että "Myllyvirta nauttii suurta arvostusta kuntakentällä niin paikallis- kuin valtakunnan tasolla. Taloudellisesti epävarmoista ajoista huolimatta Lahden kaupunkikonsernin talous on pidetty tasapainossa ja kaupunki on pysynyt kasvu-uralla. Myllyvirta on lisäksi ollut merkittävässä roolissa alueen kuntaliitosten valmistelussa ja jatkaa 1.1.2016 perustettavan uuden Lahden kaupunginjohtajana. Mitalitoimikunta katsoo, että kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta on toiminnallaan antanut mittavan panoksen Lahden kaupungin hyvinvoinnin ja elinvoiman edistämiseen sekä tunnetuksi tekemiseen".

Mitali luovutettiin Myllyvirralle tänään aamulla kaupungintalolla järjestetyssä tilaisuudessa. Perinteisesti mitali on luovutettu kaupungin syntymäpäivänä 1. marraskuuta, mutta tällä kertaa seremonia oli päivää myöhemmin, koska varsinainen juhlapäivä osui sunnuntaille.

Lahti-mitalin myöntää perinteisesti päättäjistä koostuva mitalitoimikunta. Historian saatossa mitali on myönnetty Lahden kaupunginjohtajalle, kun riittävä määrä palvelusvuosia on ollut takana. Viimeaikaista kaupunginjohtajista Tarmo Pipatti ei ehtinyt saada mitalia, koska hän oli tehtävässään vain kolme vuotta.

Lisää tämänvuotisten mitalikahvien tunnelmista keskiviiikona 4.11. ilmestyvässä Uudessa Lahdessa.

Historiaa

Lahden mitalin saaneet

2015, kaupunginjohtaja, diplomi-insinööri Jyrki Myllyvirta

2014 golf-ammattilainen Mikko Ilonen

2013 toimitusjohtaja, ekonomi Vesa Luhtanen

2012 varatuomari Pentti E. Rantanen

2011 kuvataiteilija Soile Yli-Mäyry

2010 Oilonin toimitusjohtaja Eero Pekkola

2009 kuvataitelija, professori Matti Koskela

2008 toimitusjohtaja Pentti Kuusela

2007 limnologi Juha Keto

2006 kaupunginsihteeri Timo Pohjansalo

2005 mäkihyppääjä Janne Ahonen, valtiotieteen kandidaatti Ulla Juurola, hallituksen puheenjohtaja Jouko Kemppi, toimitusjohtaja Antti Vihinen

2004 päätoimittaja Kari Naskinen

2003 oikeustieteen kandidaatti Kari Salmi

2002 musiikkineuvos Paavo Kiiski

2001 diakoniajohtaja Teuvo Siivonen

2000 mäkihyppääjä Toni Nieminen, arkkitehti, kotiseutuneuvos Unto Tupala

1999 museonjohtaja Jouko Heinonen

1998 hallituksen puheenjohtaja Jalo Paananen

1997 jalkapalloilija Jari Litmanen

1995 kauppaneuvos Paavo Heinonen, osastopäällikkö Matti Luttinen, ekonomi Ulla Puolanne, hiihtäjä Siiri Rantanen, Mauno Uusitalo, kaupunginjohtaja Seppo Välisalo

1994 toimitusjohtaja, teollisuusneuvos Lars Larsson

1993 kapellimestari Osmo Vänskä

1992 lääketieteen ja kirurgian tohtori Arno Forsius

1990 diplomiurkuri Aimo Känkänen

1989 opetusneuvos Olli Vihavainen

1987 professori Olavi Lanu

1986 urheiluohjaaja Timo Solmari

1985 kunnallisneuvos Tenho Iikkanen, liikuntataiteilija, liikuntaneuvos Mirjam Viippola, vuorineuvos Timo Vikström

1982 kunnallispormestari, laamanni Hans-Olof Walamies

1981 varatuomari, toimitusjohtaja Ossi Kivekäs

1980 valtiosihteeri Teemu Hiltunen, näyttelijä Ola Johansson, teollisuusneuvos Martti Kemppi, kV:n puheenjohtaja Oiva Linnavirta, rovasti Ensio Partanen

1978 pankinjohtaja Erkki Linko

1975 päätoimittaja Olli Järvinen, rouva Alma Kock, sosiaalineuvos Aarne A. Koivisto

1973 opettaja Oskari Louhimo

1972 seppä Edvard Siikanen

1971 vuorineuvos Onni Penttilä

1970 rovasti Väinö Hovila

1966 kaupunginjohtaja Olavi Kajala, vuorineuvos Arvi Tammivuori, liikunnanohjaaja Veikko Kankkonen, insinööri Arvi Hauvonen

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme