Lukijalta

Lukijalta

Kisapuistofarssi täydellinen mahalasku

Huomenna hän tulee, tai sitten ei. Kisapuiston stadionhankkeen tulevaisuutta on arvuuteltu jo pitkään. Kuva: Mirja Hussain

Kisapuisto on Lahden kuuluisin ”jalkapallopyhättö”. Se seisoo kuin yksinäinen vanhus terminaalihoitoa odottamassa, koska Lahdessa ei osata tehdä sellaisia päätöksiä, että saisimme tänne toimivan ja kansainväliset mitat täyttävän jalkapallokentän.

Kisapuiston asioita valmistellaan salaa Lahden valtuuston tietämättä kuin kolmatta maailmansotaa. Jos Lahdessa olisi ollut vähänkin ymmärrystä , niin Lahdessa pelattaisiin jo uudella viheriöllä kauden avaus. Reijo Mäki-Korvelan johtama halliyhdistys olisi sen meille rakennuttanut elinkaarimallilla. Tätä tarjottiin Myllyvirran klaanille: eipä kelvannut! Ketkä torppasivat idean?

Launeen harjoitusjäähalli on oiva esimerkki halliyhdistyksen kyvystä tomia ja rakentaa urheilukohteita kustannustehokaasti ja sovitussa aikataulussa.

Sitten tulivat mukaan kateus ja tyypilliset lahtelaiset arvovaltakysymykset ja loppu on historiaa.

Mikseivät Tilakeskuksen ja Spatiumin herrat kyenneet osuusrahaa hankkimaan?

Kun onnettomat lahtelaiset ”rakentajavesselit”, Spatiumin Jouni Kanervo ja hänen subrettiparinsa, tilakeskuksen Mauri Koistinen, halusivat päsmäröidä Kisapuisto-asioissa, niin ammattipiireissä tiedettiin heti, että ei tule mitään. Syitä on useita, mutta kaikkein tärkein on molempien kompetenssin puute.

Spatiumin piti muka hankkia yksityistä rahaa Kisapuiston kustannuksista 40 prosenttia, mikä oli täysin kuolleena syntynyt ajatus.

Lahden rakenteellinen korruptio pitää huolen, että Lahden yli 50:ssä kaupungin omistamassa osakeyhtiössä meno jatkuu samanlaisina, koska niiden hallituksissa istuvat Lahden valtuutetut eivät itsekään ymmärä, mitä näissä osakeyhtiöissä tapahtuu.

Rakentaako Lahti stadionin ja vuokraa sitten tilat? Ketkä tulevat vuokraajiksi? FC Lahden hallituksen puheenjohtajan Jussi Lumion voi vielä hyytyä, vaikka hän vähän aikaa sitten iloitsikin siitä, että hake jossain määrin nytkähti liikkeelle.

Seppo Välisalon, Teemu Hiltusen ja Kari Salmen kaupunginjohtaja-aikoina Kisapuisto-ongelma olisi hoidettu tyylikkäästi ja avoimesti, kuten kuntalainsäädäntö edellyttää. Myllyvirran rinki pilasi kaikki. Nyt otetaan mittaa uudesta!

Kykeneekö uusi kaupunginjohtajamme Pekka Timonen viemään Kisapuisto-hankeen loppuun vai seisooko pakka vielä seuraavat kymmenen vuotta?

Ja kertokaa nyt ihmeessä meille veronmaksajillekin, mikseivät Tilakeskuksen ja Spatiumin herrat kyenneet sitä 40 prosentin omaa osuusrahaa hankkimaan?

Juhani Melanen

Suosittelemme