Lukijalta

Lukijalta

Vakavaa asiaa Vesijärvenkadusta

Lahdessa leikitellään vastuuttomasti keskustan kehittämisessä. Vesijärvenkadun kaventamissuunnitelmissa vastuuttomuus on kehittynyt kukkaansa.

Punavihreään kuplaansa majoittuneet polkupyöräilevät suunnittelijat panikoivat ilmaston pelastamista ja ympäristön suojelua. Puheet Vesijärvenkadun ”kokeilusta” on hämäystä ja tulee veronmaksajille kalliiksi, jos puheet realisoituvat.

Ei kukaan usko, että kalliiden kavennusten jälkeen raha riittää kadun ennalleen rakentamiseksi. Ainoa järkevä tapa keskustan rauhoittamiseksi on rakentaa Oikokadun alittava tunneli Saimaankadulle.

Lahden paikallisbussiliikenne on sotkettu vastuuttomasti. Linjastosuunnittelun mustin ruusunpiikki on linja numero 13. Sen mainostetaan olevan nopein yhteys matkakeskuksesta Niemen kampukselle. Käytännössä bussi kulkee aina tyhjänä, koska se ei kulje luvattua reittiä, eikä sillä ole edes pysäkkiä Niemen kampuksen edessä.

Matkakeskuksesta bussi 13 lähtee usein etuajassa, koska kaikki kuljettavat eivät oivalla sen olevan Z-junan jatkoyhteys.

Jyväskylän suunnan pikavuorobussit käyttävät Vesijärvenkatua molempiin suuntiin, samoin bussi 13. Vesijärvenkadun mahdolliset kavennukset hidastavat niiden kulkua. Kaikesta huomaa, että keskustaa mestaroivat polkupyöräilevät suunnittelijat eivät ole tilanteen tasalla.

Timo Hennala

Suosittelemme