Lukijalta

Lukijalta

Miten Lahti City todella edistää keskustan elävöittämistä?

Lahti City on yksi oudoimmista Lahden kaupungin 50 000 eurolla tukemista organisaatioista. Janne Viitamiehen sekoilun jälkeen toimintaa lähti jatkamaan sisustusarkkitehti Pipsa Virtanen, joka oli muka kaikkien keskustayrittäjien suosikki ja dynaaminen visionääri. Kuuntelin hänen kommenttejaan pari viikkoa sitten Matti Even Radio Voimassa ja hämmästyin aidosti.

Virtasella ei tuntunut olevan mitään omaa toimintasuunnitelmaa Lahden keskustan elävöittämisestä, puhumattakaan mistään laajoista keskustavisiosta. Meille kaikille rakkaat tori, Aleksi, Rautsikka, Hämeenkatu, Vapaudenkatu ja Vesijärvenkatu olisi puhallettava uuteen nousuun ja luotava erilaisille kivijalkayrityksille lisää näkyvyyttä. Yhden yön juttu -tapahtuma ei vielä riitä visioksi!

Ihmettelen Lahden kaupungin byrokraattien suurta osuutta Lahti Cityn hallituksessa. He ajavat keskustaan lisää pyöräteitä ja yksityisautoilun totaalista kieltämistä ymmärtämättä Lahden väestön ikääntymistä ja halpojen ja riittävien parkkipaikkojen houkuttelevuutta.

Lähiöistä, joissa kaikki Lahden marketin ovat, ei tulla keskustaan elintarvikkeita ostamaan, vaan tekemään erikoisostoksia ja viihtymään yhteisessä olohuoneessamme torilla!

Kuunteleeko tämä sisäpiiriläisjoukko aidosti Lahden kaupungin asukkaita?

En ole saanut tietooni mistään, millaisia visioita Pipsa Virtanen on keskustaan suunnitellut. Kyllä näistä asioista olisi mukava kuulla enemmänkin. Mistä saisin yhdistyksen toimintakertomuksen ja menoerittelyn? Laatiiko yhdistys myös tulevaisuusvisioita?

Mitä yhdistys on tehnyt torin viihtyvyyden lisäämiseksi? Tori vaikuttaa nopeasti silmäillen rumalta. Millaiset roolit ovat Lahti Regionilla ja Lahti Cityllä?

Ja se tärkein kysymys. Kuunteleeko tämä sisäpiiriläisjoukko aidosti Lahden kaupungin asukkaita?

Mitä tilaisuuksia on ollut Kirkkokadun niin sanotulla tapahtuma-aukiolla tänä kesänä? Miksi Lanunaukio on koko ajan tyhjä, vaikka talvellakin sitä lämmitetään kymmenillä tuhansilla euroilla?

Miten eläkeläisten keskustaan pääsyä voisi helpottaa? Miten kannattaisi ja voisi hyödyntää Lahden upeita, erilaisia taide- ja teatteriryhmiä erilaisissa keskustatapahtumissa? Näitä kysymyksiä esittäisin ilman sarvia ja hampaita Lahti Cityn uudelle vetäjälle Pipsa Virtaselle.

Mitä yhteistä voisi keksiä kivoille ydinkeskustan ravintoloille ja ruokapaikoille?

Erittäin tyytyväinen olen siitä, että Vesijärvenkadun kaistasekoiluun keskustayrittäjät sanoivat selvästi EI!

Juhani Melanen

Suosittelemme