Lukijalta

Lukijalta

Kelan toiminnasta

Osaamattomat henkilöt hoitavat asioita, kun asiointi muuttui Kelaan. Koko sen ajan kaikki päätökset ovat menneet pieleen.

Päätökset eivät tule ajallaan. Jo vuosia voimassa olleita tukia poistetaan. Kalliit syöpälääkkeet odottavat maksusitoumusta, syystä että käsketään lähettämään kaksi viikkoa aiemmin. Sekään ei riitä, saa odottaa kuukauden, jolloin he kirjoittavat apteekkiin määräyksen, mutta eivät ilmoita siitä 29asiakkaalle.

Näin saa kulumaan melkein 1,5 kuukautta. Kun laitat hakemuksen postiin kesäkuussa, ilmoitetaan että se on saapunut 20.7. ja käsittelyssä menee 6 viikkoa. Aikaa menee kolme kuukautta.

Kela vääristelee saapumis- ja lähetyspäivämääriä asiakkaille päätöksissään, siitä syystä kannattaa olla tarkkana. Kun Kelaan antaa palautteen, tulee 2-3 viikon päästä .pahoittelut., etten ole tyytyväinen palveluun. Allekirjoituksena joku Pertti, Kaisa tai Marja.

Kun laitat hakemuksen postiin kesäkuussa, ilmoitetaan että se on saapunut 20.7. ja käsittelyssä menee 6 viikkoa.

Nämä turhat virkailijat voisivat opetella tekemään niitä päätöksiä, niin saisi heistäkin 6-8 virkailijaa vapaaksi. Nyt jo tulleessa toimeentulotukipäätöksessä on tekaistut päivämäärät, jotta näyttäisi siltä, että Kelan päätökset ovat säädetyn ajan puitteissa. Tämä on kysytty Kelan virkailijalta, näin he tekevät.

Eikö tosiaan Kelan touhuun saa mitään järkeä ja toimivaa toimintaa? Olisi olettanut, että vuoden jälkeen olisi jo systeemi kunnossa.

Odotusta 8

Suosittelemme