Lukijalta

Lukijalta

Ei kampusta vaan Tiirismaa

Tiirismaan vanha koulurakennus on jäänyt monenlaisten kulkijoiden armoille. Kirjoittaja esittää paikalle uudisrakennusta, johon tulisi Paavolaan aiottuja toimintoja. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden tilakeskus on saanut valmiiksi Paavolan kampuksen rakennushankkeiden kustannusarvion joka on nyt 50.9 miljoonaa euroa. Arvio on noussut koko ajan sen vuoksi että rakennusten oletettua suuremmat korjaustarpeet ovat lisääntyneet ja myös siksi että nyt esitetyssä arviossa on otettu mukaan myös uuden urheiluhallin rakentaminen. En ole rakentamisen asiantuntija mutta joitakin arvioita olen urani aikana kuullut ja ne ovat asettuneet noin 2 miljoonan paikkeille. Asiantuntijat korjatkoon arvioni. Vaaka alkaa kallistua Tiirismaan uudisrakennuksen suuntaan.

Aiemmin olen julki tuonut että Paavolan pallokenttä ei riitä mammuttilukion plus yläkoulun ulkoliikunnan tarpeisiin, ei keväällä eikä talvella. Tarvitaan siis uusi kenttä mutta mihin se Paavolassa sijoittuisi? Jo tälläkin hetkellä oppilaita kuljetetaan linja-autoilla erilaisiin suorituspaikkoihin. Maksaahan sekin. Kun vielä on luvattu lisäsatsauksia oppilashuoltoon, mitä ne sitten ovatkaan, niin tuo esiin tuotu 150 000 euron vuotuinen säästö kyllä kuivuu olemattomiin.

Jos sitten ajatuksena on että Paavolaan on jäämässä tyhjää tilaa niin eihän se ole Tiirismaan koulun vika. Ei pidä väkisin tunkea opetusta sinne kun vielä tiedetään että osa tiloista on korjauskelvottomia. Tuntuu kuin päättäjillä olisi pakkomielle hajottaa Tiirismaan oppimiskeskus.

En usko että sivistyslautakunnan kanta asiaan muuttuu mutta toivon hartaasti että sekä kaupunginhallituksesta että valtuustosta löytyy lojaalisuutta entisissä päätöksissään pysymiseen, varsinkin kun ne ovat taloudellisesti edullisemmat.

Tiedoksi arvoisat Tiirismaan koulun oppilaiden vanhemmat. Teidän nuorianne ollaan viemässä Paavolan kampukselle joka on huumekaupan keskus. Helsingin sanomat uutisoi 8.5 että Lahti on huumeongelmainen kaupunki (sijalla 5 kaikista Euroopan kaupungeista amfetamiinin käytössä). Lehdessä mainitaan erityisesti Lahden kaupunginteatterin vieressä sijaitseva Kirkkopuisto huumekauppiaiden myyntipaikkana, siis Aikuiskoulutuskeskuksen nurkilla. Tänne oltaisiin tuomassa 1 000 peruskoululaista. Entisenä terveystiedon opettajana pakko sanoa, ei hyvältä näytä!

Heikki Laine

Suosittelemme