Lukijalta

Lukijalta

Mitalistien ja muiden lahtelaisten palkitsemisesta

Kunnat ovat perinteisesti palkinneet arvokisoissa menestyneitä urheilijoita. Kirjoittaja ei ole innostunut Lahden äskettäin jakamista rahoista ja kyseenalaistaa samalla pari muutakin menoerää. Kuva: Katja Luoma

Lahden kaupunki palkitsi mitalistejaan. Palkinnon suuruus oli 1 000 euroa saavutettua mitalia kohti. Henkilökohtaisessa päästökaupassa ideana on, että omia liikennepäästöjään vähentäneet kaupunkilaiset saavat erilaisia etuja.

Eläköityvälle, muualle jo muuttaneelle johtavalle virkamiehelle hankittiin arvonimi. Kaikki nämä menevät verovaroista, tai oikeammin lainarahasta. Samoin nämä kaikki ovat oireita rakenteellisesta korruptiosta. Rahaa jaetaan täysin vastikkeetta, kaupunki saa vain kuluja.

Kaikista voidaan sanoa, ettei muutama tonni kaupungin rahoissa tunnu missään, mutta se on väärin. Pienistä puroista tunnetusti kasvaa iso virta. Kysymys kuitenkin on, miksi kaupunki saa jakaa verovaroja joillekin valitsemilleen ihmisille? Jos kehitys jatkuu ja palkintojen saajien määrää kasvatetaan, kuinka pitkälle tässä on tarkoitus mennä?

Ilman jäänyt

Suosittelemme