Lukijalta

Lukijalta

Kolmen kauppa

Presidenttipelissä on kahdeksan kilpailijaa, joista äänestäjät voivat valita suosikkinsa maamme keulahahmoksi. Valinnanvaraa on ihan sopivasti, jokainen varmasti löytää sen ”mielitiettynsä”. Netissä pyörineet muutamat vaalipaneelit ovat toistaiseksi olleet kovin laimeita. Ehdokkaat ovat varovasti jo kuitenkin aloitelleet äänestäjien kosiskelua toreilla. Kuulijoita on ollut vaihtelevasti, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Eiköhän vaalikuume kuitenkin nouse kun saadaan joulu vietettyä ja vuodenvaihde ohitettua. Televisiossa nähtyjen ensimmäisten tenttien perusteella tunnelma on kohoamaan päin.

Puolueet ovat valinneet usein joukostaan sen, joka heidän mielestään on puolueen valovoimaisin henkilö. Presidentinvaalit tuovat puolueelle aina näkyväisyyttä ja vaikuttavat ihmisten mielikuviin kyseisestä puolueesta. Mukana pelissä on muutamia ”menneen talven lumia” jälleen kerran. Tietenkin sieltä löytyy myös ”minä nyt olen vain ehdolla” -henkilötkin. Sitten ovat he, jotka kilvoittelevat kirkkaimmasta kruunusta.

Kolme sieltä nipusta nousee ylitse muiden. Galluppientekijät ja lehdistö ovat ”ihannetytökseen” valinneet istuvan presidentin. Istuvalla on totta kai aina ne omat mahdollisuutensa. On tässä nähty kuitenkin jo Trumpit sekä Brexititkin. Sen valossa perussuomalaisten Porilainen Laura Huhtasaari ja kansalaispuolueen perustanut keskustan kunnianpuheenjohtaja Paavo Väyrynen ovat hyvin vahvoilla. Ainakin molemmat erottuvat selvästi muista. Voi olla, että media yllättyy jälleen kerran, vaikka nyt ollaankin Suomessa. Katsellaan ja kuulostellaan. Ja äänestellään, kun sen aika on.

Ari Saukko

Suosittelemme