Lukijalta

Lukijalta

Raamattu satua vai totta?

Kiitos Titta Modenius (UL 4.10.) kirjeestäsi. Olin ihan otettu, että sinä vaivauduit vastaamaan minulle. Sinulle uskomattomuus Raamattuun on itsestään selvyys, niin kuin minulle taas usko Raamatun Sanaan. Sinulle Raamattu on valhetta ja satua.

Lähestytäänpäs asiaa ensin ymmärryksen ja järjen tasolta, koska sinun on varmaan helpompi siten lähestyä esimerkiksi maailmankaikkeuden suurta mysteeriä. Minä luulen, että uskot, että maailmankaikkeus sai alkunsa erittäin kuumasta ja tiheästä pisteestä, joka räjähtäessään synnytti maailmankaikkeuden. Sinä olet myös varmasti pohtinut kysymystä siitä, että mitä oli ennen alkuräjähdystä? Oliko esim. 100 miljardia vuotta sitten olemassa olemattomuus, jolloin ei ollut mitään, vai oliko kenties alkeishiukkasten joukko levällään aiemmassa universumissa? Tällaisia kysymyksiä tiedeihmiset pohtivat, että mistä tulivat ne alkeishiukkaset, jotka pakkautuivat kuumaksi ja tiheäksi pisteeksi.

Jos uskot, että olemattomuudesta itsekseen syntyi jotain, sinulla on suuri usko - suurempi kuin minulla. Onnittelen.

Mitä minä sitten uskon maailmankaikkeuden alusta? Tiedeihmisten kuvailema alkuräjähdys kuvaa hienosti sitä hetkeä, kun minun Jumalani sanoi: ’Tulkoon maailmankaikkeus.’ Jumalan sanan jälkeen alkoi aivan räjähdysmäisesti ja äärimmäisellä nopeudella tapahtua asioita. Tuo alun tapahtumien nopeus on tiedeihmistenkin mielestä käsittämätön, koska se ylittää nykytieteen mukaiset nopeuden lait monikertaisesti. Minulle tuo Jumalan alun luomisen kuvaus kertoo Jumalan suuruudesta, kaikkivaltiudesta ja luovuudesta vailla vertaa. Tuon valtaisan alkutapahtuman seurauksena ei syntynytkään alkeishiukkasten valtaisaa kaaosta maailmankaikkeuteen, vaan syntyi alkuaineiden jaksollinen järjestelmä, jota tarvittiin Jumalan tulevien suunnitelmien rakennusaineiksi, ja alkoi muotoutua galaksien valtaisa joukko aurinkoineen ja planeettoineen ja kuineen. Ja vieläpä humoristisen Jumalan pyrstötähtineen, jotka kaikki kuitenkin alkoivat pyöriä omien lakiensa mukaan ja valmistaa maailmankaikkeutta johonkin uuteen, joka oli jo Jumalan unelmissa. Näin minä uskon.

Sinä taidat pitää Kalevalasta, kun halusit sitä siteerata. Kalevala kertoo, että maailmankaikkeus on syntynyt sotkan munasta, aika osuva vertaus, kun tiedeihmisten mukaan alussa oli ehkä pienempi piste kuin Sotkan muna, ehkä puolukkaakin pienempi, jonka senkin Kalevalasta poimit. Aika hyviä vertauksia, joten voimme sanoa, että elämme puolukan ihmeessä. Se, että noin pienestä pisteestä voi syntyä jotain niin valtaisaa, kertoo minulle ylivertaisen Jumalan luomiskyvystä.

Mutta se, että sanot minun Jumalani Sanaa valheeksi ja saduiksi loukkaa minua. Ehkä loukkasit minua tahattomasti, saat silloin sen anteeksi. Ehkä et ole kunnolla perehtynyt edes puheena olevaan kirjaan, Raamattuun. Siitä huolimatta annoit siitä kovin vakuuttavasti asiantuntijalausuntosi.

Jos loukkasit minua tahallisesti, saat senkin anteeksi, sillä se Jeesus, jonka sinäkin sentään tunnustit eläneen, kehoittaa minua elämään anteeksiantamisen prosessissa. Toivottavasti et tee matkaasi tällä kiviplaneetalla satuttaen ja loukaten kanssakulkijoita, vaan kuljet jakaen ympärillesi iloa, rakkautta ja hyväksyntää.

Kiitos vielä kerran kirjeestäsi, aloitit keskustelun varsin mielenkiintoisesta aiheesta, jota mielelläni kanssasi jatkan. Uskon, että aihe kiinnostaa monia muitakin. Voi hyvin, ja olkoon päiväsi iloa ja rakkautta täynnä. Jään odottamaan kirjettäsi.

Pekka Lehtinen

Suosittelemme