Lukijalta

Lukijalta

Verojärjestelyt pilaavat aitoa markkinataloutta

Perussuomalaisten meppi Ruohonen-Lerner heitti oivallisen pointin suuryritysten verojärjestelyistä ja sen sisältämästä veronkierrosta. Kun suuryritykset välttävät 25-30 prosentin edestä sellaisia veroja, joita pienemmät yritykset joutuvat maksamaan, niin tilanne on kilpailuetu suuryrityksille. Sen avulla ne pystyvät sitten syömään pienemmät yritykset omistukseensa.

Tämä on pointti, joka on otettava lainsäädännössä ytimeen markkinatalouden suhteen EU:ssa ja Suomessa. Se yksinkertaisesti pilaa markkinatalouden ja sellaisten yritysten kilpailukyvyn, joilla sitä tuotteiden ja osaamisen suhteen muuten olisi.

Lisäksi on toivottavaa että Ylen toimittajat ymmärtäisivät tarttua tällaisiin periaatteellisiin pointteihin ohjelmassa, kun sellainen näkökulma astuu esiin. Niin ei käynyt A-studiossa, vaikka asian avartaminen ohjelmassa tämän tekstin tapaan olisi ollut täysin mahdollista.

Median helikopteriefektiä avarampiin abstraktioihin konkretiasta toimittajan työssä on selvästikin syytä kehittää. On huono asia, jos median ulkopuolisten kaltaisteni ihmisten lailla täytyy koko ajan olla vahtimassa median toimintaa ja nostaa esiin pointteja, joita media ei osaa.

Jussi Vaarala

Suosittelemme