Lukijalta

Lukijalta

Mitä edes on vihapuhe?

Mitä on se niin sanottu ihmeen vihapuhe? Yleensäkin ihmiset ovat raivostuneita ja närkästyneitä, kun tapahtuu jotain kauheaa sekä ennalta arvaamatonta. Facebookissa sadat ja jopa tuhannet ihmiset ovat tuohtuneena kirjoittaneet kommentteja, että kuinka heitä raivostuttaa terrori-iskut tai holtittomasta maahanmuutosta johtaneet konfliktit.

Termi on lanseerattu vain mustamaalaamaan perussuomalaisia, kansallismielisiä ja maahanmuuttokriittisiä. Puhuttiinko esimerkiksi 2011 tai 2015 vaalien alla vihapuheesta? Vihapuhe on vain yksi termi lisää leimaamaan ja suut tukkimaan niiltä ihmisiltä, jotka haluavat ilmaista sekä purkaa vihaansa jonnekin.

Puhun nyt niistä vihaisista kommenteista, enkä niistä kommenteista, joissa halutaan esim. tappaa turvapaikanhakijoita tai ampua ’’tykillä’’ rajalla turvapaikanhakijoita viitaten Simon Elon kommenttiin siitä, että ’’vaikka laittaisi rajan kiinni, tai vaikka ammuttaisiin Suomeen tulevia pakolaisia kiväärillä, nämä samat ihmiset sanoisivat, että miksei ammuttaisi tykillä?’’

Matias Granlund

Suosittelemme