Lukijalta

Lukijalta

Rotesti kehiin

Kirjoittaja kaipaa Irwin Goodmanin kaltaisia hahmoja. Kuva: Vesa Tapiola

Missä ovat tämän päivän protestilaulajat? Ennen kansan syvimpiä tuntoja kaivelivat Simo Salmiset, Hectorit ja Irwin Godmanit. Nyt meillä laulevat vain aneemiset räppärit jonninjoutavista näppyläongelmistaan ja uusista älypuhelimistaan, jotka ovat tosin vesitiiviitä vessanpöntössä.

Suomen kansa alkaa kyllästyä siihen, että rahat loppuvat ja rajat vuotavat. Turun islamistinen puukottaja oli saanut jo kauan sitten karkotusmääräyksen Saksasta, mutta silti tyyppi ilmaantui Suomen rajalle ilman, että hänen taustastaan olisi mitään tiedetty. Perimmältään tietysti syynä on EU:n mädännäisyys ja toimimattomuus.

Vaadimme heti radioon ja televisioon karkskinkarkeita protestilaulajia laulamaan suomalaisista ja eurooppalaisista epäkohdista. Ideaalilla laulajalla pitää olla vähintään Tommi Korpelan ulkoinen olemus, Jaakko Saariluoman laulutaito ja Janne Katajan riimittelytaito. Ei riitä, että mahdolliset tulevat laulut soivat jossakin suoratoistossa, vaan niiden tulee raikua Ylessä, ja olla ostettavissa CD-levyinä musiikkikaupoissa ja tavarataloissa, jotta ikäihmisetkin voivat niitä saada kuuluviin ja ostettua levyhyllyihinsä.

Toivottavasti Suomessa on edes sen verran vanhoja levymoguleita, että saavat aikaiseksi kunnon protesti levyjä vanhemmalle kuulijakunnalle. Levyissä saisi olla myös internetin ja kaatuvien linjojen vastaista materiaalia. Levyntuottajien miljoonavoitot olisivat varmat.

Sulo-Gunnar Turvotuskas

Suosittelemme