Lukijalta

Lukijalta

Älä sairastu heinäkuussa!

Lahdessa ei saa sairastua heinäkuussa, silloin ovat Paavolan terveysaseman lääkärit kaikki lomalla.

Minulle näin kävi, en tiennyt vielä touko-kesäkuussa tarvitsevani lääkäriä heinäkuussa. Soitin pari päivää Päijät-Neuvoon pyytääkseni aikaa, jota en saanut. En myöskään saanut uskottavaa vastausta, miksi en sitä saa.

Soitin ensimmäisen puhelun, johon automaatti vastasi: ”Olet jonossa...paina sitä ja sitä...soitamme sinulle.”

Kun sieltä viimein sairaanhoitaja soitti, hän sanoi, että ajat ovat menneet, soita huomenna aamulla 7.30.

Aamulla soitin heti 7.30, taas automaatti luki saman tiedotteen. Taas odottelin, kun sitten sairaanhoitaja soitti ja kertoikin: ”Emme ole saaneet aikoja vielä, soita puolen päivän aikoihin uudestaan”.

Soitin kolmannen kerran ja tulikin jymy-ylläri sairaanhoitajalta: ”Ei tässä kuussa ole aikoja lääkäreille, lääkärit ovat lomalla, mene kaupunginsairaalan päivystykseen”.

Kun ihmettelin, miksi minua pompotellaan ja kaikki sanovat eri tavalla, sain tylyn vastauksen: ”Sinulle on kerrottu vääriä tietoja!”

Sanooko joku, että Lahdessa on hyvä terveydenhoito? Ei tod ole. On niille, joilla on varaa mennä yksityispuolelle, ”arvauskeskuksesta” ei sitä saa.

Eikö automaattivastaajaan voisi laittaa uuden tiedotteen: ”Lääkärit lomalla heinäkuun, mene muualle hoitoon”. Ei tarvisi turhia soittoja soitella ja odotella, joutaisivat sairaanhoitajatkin lomalle heinäkuuksi.

Noin 40

Suosittelemme