Lukijalta

Lukijalta

Lääkärit hoi!

Olen jo pari vuotta valittanut ja kärsinyt kovista kivuista. Yksikään lääkäri ei ole kuunnellut sen paremmin kuin tutkinut, useista pyynnöistä huolimatta.

Nyt olen maannut sängyssä kovissa kivuissa, kun lopulta alettiin toimia. Labrat, röntgen, tubi, yms.

Saaliina Tietzen oireyhtymä, johon ei ole hoitoa. Kipulääkkeet ei auta. Lisäksi maligni suspekti infiltraatti, pahanlaatuinen tiivistymäepäilys. Pari vuotta meni, että ohitettiin kipulääkkeillä. Nyt on mennyt kolme kuukautta kivuissa, joihin en ole saanut apua. 1-2 viikon välein on jotain kokeita. Saatu jo menemään kolme kuukautta.

Vielä on tulevaisuudessa koepalat ja taas odotusta. Jos ja kun pääsen hoitoon, on sairaus edennyt pitkälle. Luin epikriiseistä lääkärin saneluja itsestäni. He kirjoittavat mitä sattuu ja aina on sanomista, kun he eivät kuuntele. Näin siellä mitä ihmeellisimpiä juttuja, joista ei ollut edes puhetta. Sitten näitä saa oikoa.

Miksi potilaskertomukseen laitetaan aivan väärää tietoa, jota potilas ei ole edes sanonut?

Jos tämä on edennyt niin pitkälle kuin luulen ja paperien mukaan oletan, laitan monta lääkäriä vastuuseen. Yli kahdessa vuodessa kehittyy jos mitä kehossa, kun ei tutkita.

Missä hoitotakuu? Onko Akuutissa hoitoa? Lääkärit eivät tutki, eivät kuuntele, olet sisällä 5-10 minuuttia. Poissa oleva lääkäri tai ulkomaalainen, kenen puheesta et ymmärrä mitään.

Mitään selvää ei saa, kyllästyttää sanoa koko ajan ”anteeksi mitä”. Latinaa tulee tuutintäydeltä.

Se ihmetyttää, miksi potilaskertomukseen laitetaan aivan väärää tietoa, jota potilas ei ole edes sanonut. Sen perusteella, jos et tarkasta, voi sattua mitä vaan. Kerätään käyntimaksuja, mutta ”hoidoksi” en katso ”reissua”, missä ei tutkita. Jos akuutti tarkoittaa sitä, että piikki tai särkylääkeresepti kahden vuoden aikana joka kerta, se ei ole hoitoa. Jos ei itse tajua, voisi laittaa edes tutkimuksiin. Potilaskin tietää sen, jos jokin ei ole kunnossa omassa kehossa.

Olen esimerkiksi Päksissä ollut monta kertaa tuntia ennen, niin kuin terveyskeskuksessa. Ei potilaita aulassa, ei kukaan menossa lääkärin vastaanotolle. Mikä mättää? Kuitenkaan ei saa aikoja kuin viikkojen jälkeen.

Heli Hassinen

Suosittelemme