Ämpärillinen
Tommi
Berg
@TommiMBri tommi.berg@uusilahti.fi

Luksuspyyhkäisyjä Ranta-Kartanoonkin?

Yllä olevissa kuvioissa näkyvän ikärakenteen muutoksen myötä avautuneet bisnesmahdollisuudet näkyvät Lahdessa konkreettisesti muun muassa tulevan Ranta-Kartanon alueella.

Alueen ensimmäisen asuintalon markkinointi on jo alkanut. Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että saman korttelin alimpiin kerroksiin on tulossa palvelutalo. Sen pyörittäjänä on kohuyhtiö Esperi Caren tytäryhtiö Saga Care.

Lahden tulevaa kohdetta markkinoidaan nimellä Saga Palvelutalo Salpalinna, ja sen luvataan avautuvan syksyllä 2020. Kohteen nettisivuilta myös ilmenee, että palveluseteli käy kohteeseen ja tarjolla on useita palvelupakettivaihtoehtoja, joista asukas valitsee yksilöllisen tarpeensa mukaisesti sopivimman.

Mielenkiintoista. Seura-lehtihän uutisoi viime viikolla tapauksesta, jonka mukaan pääkaupunkiseudulla Saga Care -talossa asuvan muistisairaan henkilön omainen oli huomannut, että vanhukselta oli jäänyt ottamatta uusi vessapaperirulla käyttöön. Palvelutalon johtaja olikin asiasta kuultuaan ehdottanut palvelusopimuksen muutamista siten, että rullan asettaminen kirjataan siihen. Yhtiön käytännön mukaan tämä olisi tarkoittanut, että rullanvaihtoon varattaisiin viisitoista minuuttia ja jokaisesta kerrasta laskutettaisiin minimitaksan mukaan viisitoista euroa.

Jos kilpailu jalostaa palvelutuottajien toimintaa luvatulla tavalla asiakaslähtöisemmäksi, sillä on vielä paljon työmaata edessään.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme