Ämpärillinen
Tommi
Berg
@TommiMBri tommi.berg@uusilahti.fi

Jos sitten Kiinan kisoihin lahtelaista vettä?

Lahteen suunniteltu vedenpullottamo toteutuu singaporelaisen sijoittajan rahoituksella, mikä on hieno uutinen. Tehtaan mukana syntyvät 20–30 uutta työpaikkaa tulevat tarpeeseen, kuten jokainen paikallisia työttömyystilastoja vilkaissut tietää.

Viime viikolla julkistetun suunnitelman mukaan lahtelaisen vientiveden päämarkkina-alue on Kiina.

Kuinka ollakaan, hieman aiemmin Lahti ilmoitti solmineensa ystävyyskaupunkisopimuksen vuoden 2022 Kiinan talviolympialaisten yhtenä kisapaikkakuntanta toimivan Zhangjiakoun kanssa. Saataisiinko nämä asiat yhdistettyä siten, että kisoissa tarjoiltaisiin urheilijoille lahtelaista vettä?

Olisihan se huikeaa saavutus omissa MM-hiihdoissamme nähdyn, brittivedestä syntyneen skandaalin jälkeen. Suorituksella kamppailtaisiin jo vahvasti ironian maailmanmestaruudesta, mikäli sellainen titteli on jaossa.

Niin hieno asia kuin Lahden pullottamo onkin, ihan kaikkea sen ympärillä kuultua höpinää en osta. Hanketta esittelevässä tiedotustilaisuudessa hehkutettiin useammalla suulla, kuinka se edustaa erinomaisesti kestävää kehitystä, ympäristöarvoja ja Lahden ympäristöstrategiaa.

Ihanko totta? Puhutaan nyt kuitenkin veden rahtaamisesta toiselle puolelle maapalloa. (Ehkä) olen tyhmä ja yksinkertainen, mutta sitä voisi luulla, että vesihuollon kehittäminen lähempänä loppukuluttajia olisi sitä todellista kestävää kehitystä.

En minä tuosta kuitenkaan tämän isompaa moraalipaniikkia osaa repiä, koska ei tuo nyt mitään asevientiä Saudi-Arabiaan ole. Sitä vain toivoisi, että asioita puhuttaisiin älyllisesti rehellisesti niiden oikeilla nimillä, ilman onttouttaan kaikuvaa viherpesua.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme